Co je to ctnostný kapitalismus?
Text dotazu
Vážení,
chtěl bych se zeptat, co to je takzvaný „ctnostný kapitalismus“, jak se definuje a co ho charakterizuje? A případně co o něm ekonomové říkají a jestli má nějakou kritiku?
Tento termín mám od ekonoma Lukáše Kovandy, který ho zmínil v rozhovoru pro Prostor X z dubna 2020 (https://www.youtube.com/watch?v=l9bm8MorIgM&t=186s, video na YouTube z 10. 4. 2020, v čase 3:06), nicméně se mi nepodařilo vygooglit vůbec nic s výjimkou zmínky z rozhovoru s americkým ekonomem Yurim Maltsevem z 27. dubna 2012 (http://www.cicar.cz/[…]/rusky-sok-bez-terapie).
Je mi divné, že se o pojmu nikdo nezmiňuje, když Kovanda říká, že o něm existují přímo knihy. Napadá mě, jestli se nemohl Kovanda splést a ve skutečnosti se říká fenoménu nějak jinak, případně by mohlo jít třeba o špatný překlad z angličtiny. Nebo jde o teorii široké veřejnosti prakticky neznámou. Nevím.
Předem moc děkuji za zjištění.
Odpověď
Doporučujeme vyhledávat pod termínem virtuous capitalism. Například na Google schoolar je odkaz na knihu v PDF.
Použité zdroje
https://scholar.google.com/[…]rtuous+capitalism&btnG=
Přílohy
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
AMBIS vysoká škola, a.s.
Datum zadání dotazu
15.04.2021 03:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu