Co dělat, když se mi chce na záchod a jsem zalitá/ý v betonu?
Text dotazu
Dobrý den, co by se stalo, pokud bych byla zalitá v betonu (kouká mi ven jen hlava) a začalo by se mi chtít na záchod? Zůstane to ve mně? Prasknu? Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
Zprvu naší odpovědi jsme povinni požádat Vás před uvedením odpovědi o důležitou věc: daný experiment prosím prakticky NEZKOUŠEJTE. Z vícero medicínských hledisek se jedná o zdraví neprospěšnou a v rámci finální fáze experimentu též krajně nehygienickou aktivitu, čímž bychom nijak nechtěli snižovat či Vás oslabovat v badatelském nadšení.
Močopohlavní soustava člověka je nastavena tak, že v případě dosažení kritické úrovně moči v těle dojde k samovolnému uvolnění svalstva, které předejde teoretickému prasknutí měchýře (podobně jako lze považovat za mýtus legendu o smrti Tycho de Braha). Situace udržení obsahu výměšků v měchýři a jeho následné protržení v rámci extrémních kapacitních hodnot se jeví jako téměř nemožná. V případě rozměrnější potřeby je celá situace de facto stejná.
Zcela jinou kategorií je potom typologie betonu použitého při experimentu. Beton se může lišit hrubostí použité kameninové složky či mírou úrovně obsahu cementu a dalších složek dodávajících materiálu tvrdost a adekvátní tuhnoucí vlastnosti. V případě, že nad situací přemýšlíte jako nad celistvým situačním celkem, dá se při správné konstelaci použitého betonu a dostatečné hbitosti účastníka experimentu předpokládat, že bude schopen potřebu potřeby pocítit ještě dříve, než jej litá stavební kompozitura tuhnutím dokonale uvězní, vyprostí se, potřebu vykoná a stihne se na své pokusné zasychající stanoviště vrátit a vyčkávat dalšího nutivého pocitu, což je možno opakovat až do téměř dokonalého ztuhnutí hmoty.
Pokud se skutečně rozhodnete se k pokusu odhodlat, v čemž Vám z naší pozice nemůžeme nijak zabránit, doporučujeme k prostudování následující zdroje:
https://www.moliklub.cz/magazin/lecba-prevence/muze-mocovy-mechyr-prasknout
Kolektiv autorů. Urologie. ISV. ISBN 80-85866-30-7. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:02a21d50-b209-11ea-be6a-5ef3fc9bb22f
ONGARO, Francesco. Muž, který pohnul oblohou: Tycho de Brahe a jeho osud. Praha: Mladá fronta, 2009. s. [1a]. ISBN 978-80-204-1753-4. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:30987d90-5877-11e4-a6f0-5ef3fc9ae867
Beton v podzemních a základových konstrukcích: sborník ke konferenci. Praha: Česká betonářská společnost ČSSI, 2004-. ISBN 978-80-87158-05-0. (časopis) Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:16968060-2cf1-11e4-a8ab-001018b5eb5c
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2021 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu