článek Karla Nesměráka
Text dotazu
Dobrý den,
moc prosím o pomoc. Na internetu jsem našla článek o Václavu Hankovi, která napsal Karel Nesměrák, předeseda Rukopisné společnosti.http://kix.fsv.cvut.cz/rkz/kdojekdo/hanka.htm, článek je umístěn pod tímto odkazem. Domnívám se, že by tento článek mohl vyjít i v nějaké tištěné publikaci. Bylo by možné zjisti v jaké, kde bych ho a ještě více od Nesměráka o Hankovi mohla najít?
Odpověď
Dobrý den,
Vámi žádaný článek jsem v tištěné podobě nenalezla. Pokud máte zájem o životopis Václava Hanky, mohu Vám doporučit knihu Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce ; Díl 2 sv. 1, H - J, dodatky k LČL 1, A - G. Praha : Academia, 1993. 589 s. ISBN 80-200-0708-3.
Pokud Vás zajímá osoba autora článku, posílám tyto údaje:
RNDr. Nesměrák, Karel, Ph.D.
Narozen 1.8.1974. Mgr., analytický chemik, práce z oboru obrany pravosti RKZ.
Působí na katedře analytické chemie Přírodovědecké fakulty UK a zároveň je předseda České společnosti rukopisné.
Napsal dvě knihy o rukopisech:
Fakta o protokolech RKZ. Praha: Neklan, 1996.
Rukopis Královédvorský a Zelenohorský RKZ. Praha: Neklan, 1997
Dále jsem nalezla tyto články:
v Lidových novinách - http://www.lidovky.cz/novy-boj-o-pravost-rukopisu-d1l-/ln_domov.asp?c=A080516_192150_ln_domov_svo
http://www.lidovky.cz/novy-boj-o-pravost-rukopisu-mylil-se-tgm-ffb-/ln_noviny.asp?c=A080517_000006_ln_noviny_sko&klic=225460&mes=080517_0
článek Byly Rukopisy pravé? - v Literárních novinách (14/2005, s. 14)
http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=LitNIII/16.2005/14/14.png
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
10.03.2010 15:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu