Citoslovce - použití, definice
Text dotazu
Dostupná literatura zabývající se tématem citoslovcí.
Literatura zabývající se jejich překlady a případné cizojazyčné práce zabývající se tímto tématem.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že nepíšete, o jaký jazyk se Vám v souvislosti s citoslovci jedná, mohu vám pouze poslat seznam literatury, která je k zapůjčení ve fondu knihovny FF UK:
Žežulková, Jana 2016: Citoslovce ve španělštině a češtině s přihlédnutím ke katalánštině
Markéta Kraevská 2013: Citoslovce v česko-bulharském srovnání
Martina Soukupová 2011: Citoslovce inspirované zvuky s lidským původcem jako slovní druh ve finštině
Vedral, J. 2001: Citoslovce v angličtině
Kintnerová, J. 1960: Citoslovce v překladech ze slovenštiny do češtiny
Pakliže Vám jde o češtinu, doporučuji kontaktovat Ústav pro jazyk český AV ČR nebo hledat na jejich stránkách.
S pozdravem,
Kamila Remišová
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
23.10.2019 12:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu