-
To se mi líbí
-
Doporučit
Věděla byste, kdo je autorem nebo aspoň interpretem tohoto výroku: "Až na forbíně let se jednou budem klanět, ať je to s květinou a s pískotem to není!"? Slyšela jsem to jednou v noci, nejspíš v Mikrofóru, moc se mi ta myšlenka líbila, až tak, že jsem si ji do rána zapamatovala celou, ale bohužel nic dalšího.
Dobrý den, podařilo se nám zjistit, že jde o knihu básní Františka Novotného, Buďme, kterou vydal Radioservis v roce 2009. My ji v knihovně bohužel nemáme, takže Vám nemůžeme citovat přesné znění.
V recenzi z deníku Právo, která vyšla 6.6.2009, se píše:
„Až na forbíně let se jednou budem klanět/Ať je to s květinou a s pískotem to není/Ať režisér tam shůry nemá důvod nic hanět/Ať je to slušné dobré představení,“ napsal (autor František Novotný) Luďkovi Munzarovi a Janě Hlaváčové, s nimiž často vystupuje. Nebo to napsal sám sobě?
Pramen:
NOVOTNÝ, František. Buďme. Radioservis, 2009. 186 stran.
Odkaz na knihu najdete také zde: http://knihy.abz.cz/prodej/blazeni
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Knihovna Filozofické fakulty UK
07.05.2014 09:26