Citát Erasma Rotterdamského: Doma jsem tam, kde mám knihovnu
Text dotazu
Dobrý den, nedaří se mi dohledat původ, zdroj citátu Erasma Rotterdamského. Budu moc vděčná za pomoc. Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
podle informací, které jsme našli je tento citát běžně Erasmu Rotterdamskému připisován. Bohužel se nám nepodařilo dohledat, že by byl takto formulován v některém z jeho děl. V angličtině je znění tohoto citátu: „Your library is your paradise.“
Použité zdroje
FRANK, Martin. Malý orloj moudrosti a bláznovství. Praha: KMa, 2007. s. 120. ISBN 978-80-7309-530-7. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:86e1d6798911dc62ba58a1a87a58c1b3
ŠEVČÍKOVÁ, Hana. Slovník myšlenek. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2003. s. 123. ISBN 80-7182-152-7. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:7ad7cae0-60d2-11e6-9dd6-5ef3fc9ae867
CHROMÝ, Zdeněk. Moudrost podle abecedy. Brno: Unis, 1997. s. 111. ISBN 80-86097-10-2. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:2f3cef10-1c2f-11e3-b62e-005056825209
VALÁŠEK, Martin. Kapitoly moudrosti: [citáty. Třebíč: Akcent, 2009. s. 216. ISBN 978-80-7268-533-2. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:bd5bb910-1e41-11e4-8c14-5ef3fc9bb22f
BENGTSON, Jonathan. Lost Libraries: The Destruction of Great Book Collections since Antiquity (review). The Library: The Transactions of the Bibliographical Society [online]. Oxford University Press, 2006, vol. 7, no. 3, September 2006, s. 330-331. Dostupné z: https://muse.jhu.edu/article/204138
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.03.2021 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu