Citace publikace bez autora harvardským systémem
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi, prosím, říci, jak se cituje v textu publikace bez autora? Například pokud mám publikaci Demografická příručka z roku 1989, bude citace v textu (Demografická 1989) nebo (Demografická příručka 1989), tedy vypisuje se celý název publikace či je možné ho zkrátit? V relevantních dokumentech toto vůbec nemohu dohledat. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pro potřeby tvorby bibliografických citací se využívá výklad normy "Bibliografické odkazy a citace dokumentů", kterou naleznete na adrese http://www.citace.com/soubory/csniso690-interpretace.pdf. Autor publikace může být fyzická osoba nebo korporace. Pokud lze na základě údajů v knize usoudit, že autorem by mohla být korporace (Např. Český statistický úřad), je uváděna do citace i bibliografického záznamů právě tato korporace. Pokud publikace prokazatelně nemá žádného autora, jako první údaj se uvádí název dokumentu, který bychom doporučovali nezkracovat, zvláště když název není výrazně dlouhý.
Pro tento i ostatní příklady Vám doporučujeme již zmíněný materiál o citovaní a v neposlední řadě také konzultace s vedoucím Vaší práce, který by Vám měl poradit nejenom po stránce obsahové, ale právě i formální, týkající se problematických případů citování.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.10.2014 12:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu