Citace použitého zdroje
Text dotazu
Dobrý den,
Měla bych dotaz ohledně citace do seznamu použitých zdrojů v diplomové práci. Jde o to, že v diplomové práci parafrázuji jednoho historika, který se k mou zkoumané problematice vyjádřil v jednom z pořadů České televize, kde hovořilo několik odborníků, ale já konkrétně čerpala jen z pár vět, které uvedl jeden z nich. Našla jsem také redakčně zkrácený článek z tohoto pořadu. A nevím si vůbec rady, jak to odcitovat v seznamu použitých zdrojů. Nutno uvést, že celou práci dělám v Harvardském systému a ze všech možně dostupných zdrojů jsem nedokázala odvodit, jak na to.
Konkrétně se jedná o tento článek, který obsahuje právě zmíněné vyjádření Oellermana, které nevím, jak mám odcitovat.
http://www.ceskatelevize.cz[…]-osudy-dvou-sudetskych-nemc
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Vámi citovaný článek jsme si prostudovali. Přestože text z webu je zkrácenou verzí televizního pořadu, kde hovoří historici k určitému tématu, Vy budete citovat článek na webových stránkách, protože z ní parafrázujete historika. Problém je, že univerzity přizpůsobují citační normu vlastní tradici. Jedna univerzita nepoužívá u elektronického zdroje slovo „online“, druhá slovo „online“ používá. Chtěla jsem porovnat tento systém ještě s australskou univerzitou, která slovo „online“ nepoužívá, ale ani nepoužívá slovo „accessed“, které nahrazuje „viewed“.
Příklad z webu:
Web pages with corporate authors:
Met Office (2014) A global perspective on the recent storms and floods in the UK. Available at: http://www.metoffice.gov.uk/research/news/2014/uk-storms-and-floods (Accessed: 10 May 2014).
Zdroj: http://www2.le.ac.uk/library/help/referencing/author-date/author-date#web
Výsledek:
ČT24 (4.10.2011) Henlein a Jaksch – osudy dvou sudetských Němců. Dostupné z: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/archiv/1239792-henlein-a-jaksch-osudy-dvou-sudetskych-nemcu (cit. 10. listopadu 2016).
Nejprve klasická webová stránka:
St John Ambulance (2011). The difference first aid makes. [Online] St John Ambulance, UK. Available at: http://www.sja.org.uk/sja/support-us/the-difference.aspx [Accessed 19 April 2012].
Výsledek:
ČT24 (4.10.2011) Henlein a Jaksch – osudy dvou sudetských Němců [Online]. Dostupné z: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/archiv/1239792-henlein-a-jaksch-osudy-dvou-sudetskych-nemcu (cit. 10. listopadu 2016).
Zdroj: http://www.york.ac.uk/integrity/harvard.html#
Pro Vás bude nejjednodušší, pokud se domluvíte s vedoucím své diplomové práce. Je mi líto, že lépe Vám nepomůžeme.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.11.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu