Citace/ozdrojování slovní konzultace
Text dotazu
Dobrý den,
při psaní diplomové práce vycházím zejména z fyzických nebo online nahrávek konzultací s odborníky na danou problematiku. Jak mohu tyto své zdroje informací napsat do práce? Nechci, aby byla moje práce zpochybněna, že se jedná pouze o některé mé domněnky nebo neozdrojované informace.
Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
v první řadě byste měla projednat se svým školitelem metodologii, tedy to zda můžete ve své práci  pro svou argumetnaci/výzkumnou metodu použít online nahrávky konzultací s odborníky.
Řízený rozhovor může být výzkumnou metodou, ale je potřeba jej dělat kvalitně a dle pravidel (to je potřeba probrat se školitelem).
Pro rychlou orientaci můžete použít volně dostupné zdroje např.
Olecká, I., & Ivanová, K. (2010). Metodologie vědecko-výzkumné činnosti. Moravská  vysoká škola Olomouc. https://www.researchgate.net/profile/Ivana-Olecka/publication/47354706_Metodologie_vedecko-vyzkumne_cinnosti/links/581795c908aeffbed6c33ba7/Metodologie-vedecko-vyzkumne-cinnosti.pdf
Hendl, J. (b.r.). KVALITATIVNÍ VÝZKUM V PEDAGOGICE. 13. https://capv.cz/wp-content/uploads/2020/05/Hendl.pdf
Zda je možné použít určité teze, nebo vyjádření odborníků v rámci argumentační části práce, je sporné a nelze obecně definovat pravidla. Zde je tedy vždy potřeba zkonzultovat konkrétní případ se školitelem.
Pokud se školitelem domluvíte metodologický postup. Je potřeba vyřešit citace.
Samozřejmě že je nutné vždy citovat. Jak fyzický rozhovor, tak nahrávku rozhovoru lze citovat.
Formální stránka záleží na Vašem citačním stylu (např. ČSN ISO 690, APA 7).
Více viz. Jak citovat | Správa Univerzitního kampusu Bohunice. (b.r.). Získáno 15. červen 2022, z https://is.muni.cz/do/sukb/kuk/materialy/cze/Jak_citovat/pages/br_interview.html
nebo
Praktické ukázky citací. (b.r.). Získáno 15. červen 2022, z https://knihovna.vse.cz/citace-priklady/prakticke-ukazky-citaci/
Obor
Informace o knihovně
Okres
Praha
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
14.06.2022 12:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu