čistá svalová bílkovina
Text dotazu
čistá svalová bílkovina - vysvětlení pojmu
Odpověď
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz lze najít ve vyhledávačích na internetu, viz níže:
čistá svalová bílkovina patří mezi jakostní parametry potravin (v masných výrobcích)
Čistá svalová bílkovina je bílkovina bez bílkoviny pojivové tkáně a bílkovin rostlinného původu. Existují normy, které stanovují poměr této hmoty např. v určitých masných výrobcích Související vyhlášky a normy:
*Vyhláška č. 273/2000 Sb., kterou se stanoví nejvyšší přípustné zbytky veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě v potravinách a potravinových surovinách, ve znění vyhlášky č. 106/2002 Sb.
*Vyhláška č. 201/2003 Sb., o veterinárních požadavcích na čerstvé maso, mleté maso, masné polotovary a masné výrobky.
*Vyhláška č. 202/2003 Sb., o veterinárních požadavcích na čerstvé drůbeží maso, králičí maso, maso zvěře ve farmovém chovu a maso volně žijící zvěře.
*Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 320/2002 Sb. a zákona č. 59/2003 Sb.".
*ČSN 57 6510 Hovězí maso pro výsek.
*ČSN 57 6540 Vepřové maso pro výsek.
*ČSN 57 6570 Telecí maso pro výsek.".
Zdroje:
Ing. Ivana Lepešková,
http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=1&typ=1&val=12326&ids=0
Na internetu najdete i další zdroje, viz např.:
http://www.google.cz/search?q=%C4%8Dist%C3%A1+svalov%C3%A1+b%C3%ADlkovina&rls=com.microsoft:cs&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1&rlz=1I7SUNC_cs
Existuje databáze složení potravin ČR, kde je možno zjistit, jaké má být složení určitého druhu potravin nebo jaké složení obsahuje. Tuto databázi možno najít na stránkách Ústavu zemědělské ekonomiky a informací http://www.czfcdb.cz/ Databáze složení potravin ČR je spravována a aktualizována Centrem pro databázi složení potravin ČR - společnou pracovní skupinou Ústavu zemědělské ekonomiky a informací a Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i.
Se svým dotazem se můžete obrátit i na Zemědělskou a potravinářskou knihovnu http://www.nzpk.cz/ .
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2011 10:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu