Činnost F. Vrbase za II. svět. války v armádě ve Velké Británii
Text dotazu
Prosím o zjištění údajů o Františku Vrbasovi, narozeném v r.1913 v Sokolnicích u Brna. Ve čtyřicátých letech prodělal výsadkářský výcvik ve Velké Británii, pro výsadek do Čech.
Děkuji
Odpověď
Vážená paní ...,
v aktuálně dostupné literatuře se mi o zmíněném Františku Vrbasovi nepodařilo dohledat žádné informace. V případě konkrétních personálií bych Vám doporučil obrátit se spíše na Vojenský historický archiv (podatelna-vua@army.cz), v jehož fondech lze nalézt osobní karty vojáků. Tamní záznamy by Vám mohly pomoci zrekonstruovat vojenskou kariéru a nasazení Vašeho strýce. Kromě archivních fondů bych Vám také doporučil nahlédnout do doporučených publikací, jejichž soupis uvádím dále.
Použité zdroje
Čvančara, Jaroslav. Někomu život, někomu smrt: československý odboj a nacistická okupační moc. vyd. Praha : Laguna, 2003-2008. 3 sv. ISBN:978-80-86274-80-5 (1. díl : váz.); 80-86274-55-1 (2. díl : váz.); 978-80-86274-77-5 (3. díl : váz.)
Jelínek, Zdeněk. Západní paraskupiny a domácí odboj. Praha : Historický ústav Československé armády, 1992. 115 s.
Sládek, Oldřich. Přicházeli z nebe. Vyd. 1. Praha : Naše vojsko, 1993. 268 s. ISBN:80-206-0289-5
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
31.10.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu