činnost ČNB
Text dotazu
Dobrý den, rád bych požádal o doporučení literatury k mojí bakalářské práci. Téma je činnost ČNB ve VS . Nejraději bych literaturu z knihovny ČNB a knihovny ČR.
Odpověď
Dobrý den,
Přikládáme stručnou historii České národní banky z jejího webu: http://www.historie.cnb.cz/cs/ . Zkuste se podívat do katalogu Národní knihovny na adrese http://aleph.nkp.cz , vyberte bázi NKC a zadejte klíčová slova, která dle Vás nejvýstižněji popisují obsah Vaší práce. V současnosti je Vaše zadání velmi obecné a online katalog ČNB ho v této podobě nedokáže zpracovat: http://www.cnb.cz/cs/verejnost/knihovna_cnb/ . Přikládáme seznam literatury, který by Vám mohl pomoci upřesnit obsah Vaší práce:
* PALATKOVÁ, Monika a ZICHOVÁ, Jitka. Ekonomika turismu: turismus České republiky: vymezení a fungování trhu turismu, přístupy k hodnocení významu a vlivu turismu, charakteristika turismu České republiky. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 205 s. ISBN 978-80-247-3748-5. (statistický monitoring turismu (ČNB)
Národní plán zavedení eura v České republice. [Praha]: Ministerstvo financí ČR, 2007. 82 s. ISBN 978-80-85045-35-2.
Annual report. Česká národní banka. Prague: Czech National Bank, [1994]- .
* BAŽANTOVÁ, Ilona et al. Právní postavení centrální banky v demokratickém státě: sborník textů. Praha: Centrum pro ekonomiku a politiku, 2000. 118 s.ISBN 80-238-5624-3.
Sborník vědecké konference k 70. výročí centrálního bankovnictví v České republice: Praha, 26. dubna 1996 = A collection of lectures from the conference in honour of the 70th anniversary of central Banking in the Czech Republ. Praha: Česká národní banka, 1996. 61 s. ISBN 80-238-1045-6.
Zpráva o vzniku České národní banky. Praha: Česká národní banka, 1993. 28 s., 9 s. tab. a grafů.
Zpráva o měnovém vývoji v České republice za období ... Praha: Česká národní banka, 1993-1997.
+ kterákoliv skripta
Dále Vám doporučujeme se podívat do báze ANL online katalogu Národní knihovny, kde jsou uvedeny citace článků, které by Vám mohly Vaši práci zpestřit. Bohužel, databáze ANL není od roku 2011 plně doplňována, proto bychom Vám doporučovali využít některou databázi plných článků, např. Národní knihovna má pro své registrované uživatele k dispozici plnotextovou databázi Anopress.
Na závěr přikládáme něco málo z volného internetu. Podívejte se do seznamu citovaných prací, zda by i Vám některý dokument nepomohl.
http://www.law.muni.cz/sborniky/Days-of-public-law/files/pdf/sprava-finance/Kyncl.pdf
http://denik.obce.cz/clanek.asp?id=6553375
http://www.dvs.cz/clanek.asp?id=6583020
http://www.vse.cz/vskp/4108_dohled_vykonavany_cnb
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.05.2014 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu