Chytřejší ustoupí
Text dotazu
Vyznam přislovi.a doplneni.chytrejsi ustoupi hloupy se....
Odpověď
Dobrý den,
Vámi hledané přísloví zní následovně:
"Chytřejší ustoupí, hloupý se pere." Dále je také evidováno přísloví: "Moudřejší ustoupí, hloupý se hádá." Jejich význam je stejný.
Pro význam lze srovnat s dalšími příslovími jako např.: Moudřejší ustoupí; Moudrý v hádce ustoupí.
Použitá literatura:.
BITTNEROVÁ, Dana a SCHINDLER, Franz. Česká přísloví: soudobý stav konce 20. století. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 1997. 315 s. ISBN 80-7184-440-3.
http://jana-kadlecova-2011-12.xf.cz/2012/02/Citanka-pro-4-rocnik-prislovi-a-rceni.html
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
20.11.2014 14:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu