Chůze s hůlkami nordic walking
Text dotazu
Jaký je rozdíl ve výdeji energie při normální chůzí a chůzí s hůlkami nordic-walking?
Dík za info.
Odpověď
Dobrý den,
při nordic walking, neboli severské chůzi, vydáváte ve srovnání s normální chůzí (chůze bez holí) přibližně o 22% více energie, tepová frekvence se zvyšuje asi o 16% a je zapojeno 90% svalů celého těla. Tím se stává nordic walking mnohem efektivnější než normální chůze. Za jednu hodinu spálíte při nordic walking v průměru 1600-2000 kJ (400-600 kcal) oproti 1000-1500 kJ při chůzi bez holí rychlostí 6 km/h, 800-1000 kJ při chůzi bez holí rychlostí 4 km/h nebo 1900-2100 kJ při chůzi do schodů.
Použité zdroje:
* SOVOVÁ, Eliška; ZAPLETALOVÁ, Beata; CYPRIANOVÁ, Hana. 100+1 otázek a odpovědí o chůzi, nejen nordické : chůze pro začátečníky i pokročilé, prevence mnoha onemocnění, slavné osobnosti a chůze. Praha : Grada, 2008. 79 s. : il. (některé barev.) ; 21 cm. (Zdraví & životní styl). ISBN 978-80-247-2280-1.
* Nordic walking : od sportu k aktivitám pro zdraví. Praha : Svojtka & Co.,
2009. 96 s. : barev. il. ; 21 cm. ISBN 978-80-256-0219-5.
* http://www.behej.com/clanek/2274-nordic-walking-je-setrnejsi-nez-beh
*
http://ekonomika.idnes.cz/nordic-walking-zhubnete-s-hulkami-dlx-/test.aspx?c
=A070401_193311_ekonomika_maf
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.05.2011 17:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu