Chronologický vývoj dřevostaveb
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda by jste mohli sepsat chronologický vývoj dřevěných
staveb po současnost v Americe, Evropě, ČR a Asii.
Odpověď
Dobrý den,
jak je uvedeno v pravidlech pod formulářem pro zadání dotazu (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu/#pravidla) , účelem služby Ptejte se knihovny není zpracovávat a sepisovat žádné referáty, seminární ani jiné práce nebo texty. Můžeme Vám pouze doporučit některé prameny, kde byste mohl nalézt odpověď, nebo Vám pomoci s jejich vyhledáním.
K uvedenému tématu můžete využít např. následující publikace:
* VAVERKA, Jiří et al. Dřevostavby pro bydlení. Praha: Grada, 2008. 376 s.: il. (některé barev.), plány; 25 cm. (Stavitel). ISBN 978-80-247-2205-4.
* Historické a současné dřevěné konstrukce: sborník konference: 17. květen 2007, Kostelec nad Černými lesy - zámek / editoři sborníku Jana Vanduchová, Jana Zajacová. V Praze: Česká zemědělská univerzita, Fakulta lesnická a environmentální, katedra staveb a územního plánování, 2007. 207 s.: il.; 30 cm. ISBN 978-80-213-1641-6.
* GERNER, Manfred. Die Kunst der Zimmerer: Meisterwerke aus Europa, Amerika und Asien. Stuttgart : Deutsche Verlags-Anstalt, c2002. 151 s. : il. (některé barev.) ; 30 cm. ISBN 3-421-03287-4 (váz.)
* architektonické památky * tesařství -- dějiny * tesařství -- Evropa * tesařství -- Amerika * tesařství -- Asie * dřevěné stavby
* ZAHRADNÍČEK, Václav; HORÁK, Pavel. Moderní dřevostavby. Brno: ERA, 2007. 155 s.: il. (některé barev.), plány ; 20 x 21 cm. (21. století). ISBN 978-80-7366-109-0.
* SCULLY, Vincent Joseph. The shingle style and the stick style : architectural theory and design from downing to the origins of Wright. New Haven: Yale University Press, c1971. lix, 184 s., [71] s. obr. příl. : il. ; 26 cm. (Yale historical publications : history of art ; 20). ISBN 0-300-01519-4.
* dřevěné stavby -- Spojené státy americké -- 19. stol. * architektura -- Spojené státy americké -- 19. stol. * obytné domy -- Spojené státy americké -- 19. stol. * studie
* Architecture in wood : a history of wood building and its techniques in Europe and North America / Arne Berg ; Edit. by Hans Jürgen Hansen ; Transl. by Janet Seligman. London: Faber and Faber, 1971. 288 s. : il.
* HOUDEK, Dalibor; KOUDELKA, Otakar. Srubové domy z kulatin. Vážany nad Litavou: JoshuaCreative, c2009. 175 s. : il. (převážně barev.), plány ; 23 cm. ISBN 978-80-904414-0-8.
Záznamy jsme nalezli v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) , pokud jste čtenářem NK ČR, informace o možnostech výpůjčky a odkaz pro zadání požadavku na výpůjčku jsou k dispozici pod ikonou Exempláře. Dostupnost dokumentů v jiných českých knihovnách je možné ověřit prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ).
V článkové bibliografii ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl) jsme ještě nalezli dva články, které by pro Vás mohli být také užitečné. Databáze obsahuje pouze citace článků, plné texty je třeba dohledat přímo v tištěných dokumentech.
* BAĎUŘÍKOVÁ, Marie. Dřevěné stavby -tradice a současnost. 11 fot., 13 obr. In: Národopisná revue. ISSN 0862-8351. Roč. 20, č. 2 (2010), s. 97-111.
* PEŘINKOVÁ, Martina. Historie a současnost dřevěné architektury. In: Architektura - představy a skutečnost. Ostrava: Stavební fakulta Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava, 2009. ISBN 978-80-248-2008-8. S. 52-53.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.04.2011 11:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu