Christopher Hyde: Jericho
Text dotazu
Zcela suveréní odpověď na dotaz ve věci filmu Zakázána planeta (Forbidden Planet) z roku 1956, mě osmělila k podobnému dotazu. Někdy po roce 1980 jsem četl knihu (nejspíš z nakl. Mladá fronta nebo Svoboda - tuším, že to byla brožovaná edice) o vesnici zasažené (snad v důsledku nehody kamionu) nějakým pokusným virem, a následně obklíčené armádou a držené v karanténě. Obyvatelé dost dlouho nevědí oč jde a jednu chvíli si snad myslí, že je navštívilo UFO. Virus nenapadá těhotné (a zřejmě i některé muže) a tak se jednomu muži (snad starostovi) podaří se dvěmi ženami (jedna je tuším učitelka) utéci někam do hor. Postačí tato \"parodie na obsah\" k určení názvu a autora? Jsem zvědav a předem děkuji.
Odpověď
Dobry den, nakonec se nam podarilo vypatrat knihu, o ktere se domnivame, ze by mohla odpovidat Vasemu popisu. Jedna se o: Christopher Hyde. Jericho. Praha: Nakladatelstvi Svoboda, 1991. ISBN 80-205-0079-0.
Na zadni strane obalky je uvedeno: Kanadsky novinar Christopher Hyde je u nas znamy jako autor katastrofickeho romanu Vlna (Nakladatelstvi Svoboda, 1988) o protrzeni prehrady na rece Kolumbia a jeho nasledcich. V knize Jericho se staneme svedky havarie kamionu prevazejiciho vysoce aktivni bojovou latku. Behem ctyr hodin umira jako prvni policista, ktery kamion objevil, pote nasleduji dalsi... Ch. Hyde lici boj obyvatel mesta proti neviditelne nestvure, jez v tomto pripade nese oznaceni QQ9.
Pokud byste mel zajem, tato kniha je v Narodni knihovne k zapujceni do studovny, viz online katalog NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.11.2007 14:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu