Chorvatsko, přírodní zajímavosti
Text dotazu
Jaké má Chorvatsko přírodní zajímavosti?
Odpověď
Chorvatsko je zemí bohatou na přírodní krásy, jak už jsem Vám psala v jednom dopise, má 8 národních parků a mnoho dalších přírodních parků. Informace o národních parcích Chorvatska naleznete ve dvou článcích na adresách http://www.e-dovolena.cz/clanky/clanek.html?qid=175 a
http://www.e-dovolena.cz/clanky/clanek.html?qid=176 . O národním parku Kornati se dočtete na http://www.chorvatsko.cz/tema/kornati.html . Další informace o národních i přírodních parcích Chorvatska můžete získat i na http://www.croatia.hr/English/O_Hrvatskoj/Parkovi.aspx , na tomto serveru naleznete informace i o chorvatských ostrovech http://www.croatia.hr/English/O_Hrvatskoj/JadranskoMore.aspx?idEntry=islands . Informace o jednom z národních parků - Plitvických jezerech naleznete i v encyklopedii Wikipedia http://cs.wikipedia.org/wiki/Plitvick%C3%A1_jezera .
Z publikací, které má ve fondu Národní knihovna ČR (nalezené v elektronickém katalogu NKC - http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc ), Vám k přírodním zajímavostem Chorvatska mohu nabídnout toto:
* The natural heritage of Croatia. [Zagreb] : Buvina, [1995/1996]. 400 s.
ISBN 953-96749-0-5.
* Bratulić, Josip. Istrie a Kvarner : kulturní a přírodní pamětihodnosti.
turistický průvodce. Zagreb : Naprijed, 2002. 152 s. ISBN 953-178-510-4.
* Podhorský, Marek. Chorvatské pobřeží : podrobné a přehledné informace o historii, kultuře, přírodě a turistickém zázemí chorvatského pobřeží Jadranu. Praha : Freytag & Berndt, [1999?]. 159 s. ISBN 80-86236-29-3.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.02.2008 10:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu