choroba verzus nemoc
Text dotazu
Prosím o upřesnění významu choroba a nemoc. Jsou to synonyma? Nebo má každý pojem odlišný význam, pokud ano prosím o vysvětlení.
Odpověď
Dobrý den,
Vaše domněnka je správná. Slova "choroba" a "nemoc" jsou synonyma, tj. slova stejného nebo podobného významu. Další slova totožného významu jsou "neduh", "onemocnění".
Použité zdroje
BEČKA, Josef Václav. Slovník synonym a frazeologismů. 1. vyd. Praha: Novinář, 1977. 431, [1] s. Knihovnička novináře; xv. 16.
MAŠÍN, Jan a BEČKA, Josef Václav. Stručný slovník českých synonym: [Soubor slov stejného nepodobného významu: Příručka pro studenty i učitele ...]. Vydání I. Praha: Ing. Mikuta, 1947. 144 s. Knižnice Kruhu přátel českého jazyka; Sv. 4.
PALA, Karel a VŠIANSKÝ, Jan. Slovník českých synonym. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 1994. 439 s. ISBN 80-7106-059-3.
VEBROVÁ, Jitka, ed. a kol. Slovník cizích slov. Vyd. 1. Praha: Plot, 2006. 367 s. ISBN 80-86523-77-2.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.12.2016 08:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu