chlumec n/c - bibliografie
Text dotazu
Existuje nějaká bibliografie spisů a hlavně sborníkových studií a článků v novinách týkajících se chlumce nad cidlinou a blízkého okolí? Vím že některé okresy (např. Kroměříž, Olomouc) něco takového mají...Případně prosím info o jakékoliv dílčí bibliografii, zajímá mě Chlumec z hlediska historie a rodopisu...děkuji
Odpověď
Články obecně můžete hledat v bázi ANL (od r. 1991 - http://sigma.nkp.cz/F), pro vaši oblast by vám mohla pomoci bibliografická báze Historického ústavu AV ČR (www.hiu.cas.cz - http://biblio.hiu.cas.cz/) . Dále by vás mohly zajímat některé regionální zdroje, které nabízí Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové : http://www.svkhk.cz/izdroje.asp?co=regional .
Nakonec existuje dvousvazková bibliografie:
Bibliografie bibliografií východních Čech. Sv. 1, Regionální bibliografie / Zprac. Ladislav Vacina, Karel Renč, Jindřiška Labuťová ; Spoluprac. Marie Šimková, Dana Vorlová. -- Hradec Králové : Státní vědecká knihovna, 1991. -- 218 s. ; 20 cm
Bibliografie bibliografií východních Čech. Sv. 2, Personální bibliografie / Zprac. Ladislav Vacina, Karel Renč, Jindřiška Labuťová. -- Hradec Králové : Státní vědecká knihovna, 1993. -- 213 s. ; 21 cm
V prvním dílu jsou uvedeny bibliografie týkající se také Chlumce nad Cidlinou.
Od r. 1962 vycházela následující bibliografie, poslední svazek je na r. 1991:
Východní Čechy v tisku 1991 : Soupis publikací a článků / Jindřiška Labuťová, Marie Šimková, Dana Vorlová. -- Hradec Králové : Státní vědecká knihovna, 1994. -- 185 s. ; 21 cm
Konkrétnější dotazy na toto téma by vám zodpověděli kolegové ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové : http://www.svkhk.cz/.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.02.2008 15:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu