CHKO a NP Libereckého kraje (severních Čech)
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi prosím doporučit nějakou vhodnou literaturu zabývající se CHKO a národními parky v Libereckém kraji, resp. v severních Čechách. (Pokud možno knihy dostupné v pražských knihovnách.) Zajímaly by mě, jací zde žijí živočichové a rostliny, zejména ekologie těchto oblastí, čím jsou z ekologického či biologického hlediska tyto chráněné oblasti a národní parky specifické a zajímavé, popř. něco o geologii těchto oblastí atd...
Velmi děkuji
Odpověď
Dobrý den,
potřebné informace najdete v následujících knihách, které jsou zastoupeny nejen ve fondu Městské knihovny v Jablonci nad Nisou, ale rovněž v Národní knihovně ČR v Praze. Jedná se o následující tituly:
Anděl, Rudolf - Karpaš,Roman a kol.: Frýdlantsko. Minulost a současnost kraje na úpatí Jizerských hor, Nakladatelství 555, Liberec 2002
Libereckým krajem...vydal Liberecký kraj 2003
Pilous, Vlastimil - Grund, Jiří : Východočeské hory od Jizery po Tichou Orlici, Baset, Praha 2005 (obsahuje i CHPV)
Přírodní park Ještěd, Jizersko-ještědský horský spolek, Liberec 2001
Kocourek, Jaroslav: Český atlas - Severní Čechy. Obrazový vlastivědný průvodce, Freytag & Berndt, Praha 2002
Další knihy k tématu najdete i v jiných pražských knihovnách po zadání příslušného klíčového slova do vyhledávače elektronického katalogu. Nebudou-li žádané tituly ve fondu Vámi navštívené knihovny, je možné jejich objednání formou MVS.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Jablonec nad Nisou
Datum zadání dotazu
04.03.2008 10:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu