chemie rostlinných olejů a technologie výroby
Text dotazu
Prosím o doporučení literatury a článků na téma chemie rostlinných olejů, technologie výroby olejů pro farmacii a kosmetiku.
Odpověď
Dobrý den, při zadávání dotazu v rámci služby Ptejte se knihovny je dobré vybrat knihovnu, která danému oboru odpovídá. Knihovna zaměřená na konkrétní obor Vám může podat rozsáhlejší a fundovanější informace než ostatní knihovny, neboť fond specializované knihovny je danému oboru přizpůsoben. Vhodnou literaturu k Vašemu tématu by Vám tak nejlépe doporučili pracovníci Zemědělské a potravinářské knihovny: http://www.knihovna.uzpi.cz/.
V Online katalogu Národní knihovny ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc a Článcích v českých novinách, časopisech a sbornících:
http://sigma.nkp.cz/cze/anl jsme nalezli následující publikace a články.
* Květy olejnin : čtrnáctideník Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin. Praha : SPZO, [1996]- (http://www.spzo.cz/)
* PAULOVÁ, Martina. Zařízení k výrobě rostlinných olejů. Zemědělec. roč. 17, č. 3 (2009), s. 26. ISSN 1211-3816.
(http://www.agroweb.cz/zemedelska-technika/Zarizeni-k-vyrobe-rostlinnych-oleju__s46x32673.html)
* KUTTELVAŠER, Zdeněk. Výroba olejů z rostlinných surovin v 19. století. Věda, technika a my.Praha. roč. 53, č. 11 (200011), s. 30-31. ISSN 1210-0897.
* NEBOVIDSKÝ, Jindřich. Silice či oleje eterické, jejich původ, výroba a upotřebení v praxi. [Praha] : Karel Kočí, 1925.
* KARLBERGER, Jan. Technologie tuků a kosmetiky. 1. [díl]. 1. vyd. Praha : SNTL, 1979.
* KARLBERGER, Jan. Technologie tuků a kosmetiky. 2. [díl]. Praha : SNTL, 1979.
* KARLBERGER, Jan. Technologie tuků a kosmetiky. 3. [díl]. Praha : SNTL, 1980.
* ZAJÍC, Jiří. Chemie a technologie tuků : určeno pro posl. fakulty potrav. a biochem. technologie. 1. vyd. Praha : MON, 1988.
* POKORNÝ, Jan. Technologie tuků. 1. vyd. Praha : SNTL, 1986.
* KUSMIREK, Jan. Tekuté slunce : rostlinné oleje pro masáže, aromaterapii, kosmetiku a výživu. 1. vyd. Praha : One Woman Press, 2005. ISBN 80-86356-41-8.
Další dokumenty můžete nalézt ve výše zmíněných katalozích a v databázích odborných knihoven:
* Česká zemědělská a potravinářská bibliografie -
http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp02
* katalog Zemědělské a potravinářské knihovny - http://aleph.uzpi.cz/F/?func=find-b-0&local_base=uzpi
* katalog Vysoké školy chemicko-technologické - http://aleph.vscht.cz/F
Specializované knihovny mají také přístup k řadě zahraničních zdrojů, přehled databází dostupný v Zemědělské a potravinářské knihovně je uveden na http://www.knihovna.uzpi.cz/default.asp?ids=0&ch=164&typ=1&val=33972,
obdobný seznam najdete i na stránkách knihovny VŠCHT - http://knihovna.vscht.cz/databaze-seznam_cze.html. Seznam licencovaných zdrojů dostupných v NK ČR je uveden na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3, uživatelé NK ČR, kteří mají platný čtenářský průkaz, mohou většinu těchto databází využívat i mimo knihovnu prostřednictvím tzv. vzdáleného přístupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm). Doporučit Vám můžeme např. databáze ScienceDirect nebo SpringerLINK.
Pro vyhledání zahraniční literatury je možné využít např. tyto volné zdroje:
* volně dostupná část souborného katalogu WorldCat - http://www.worldcat.org
* portál Karlsruher Virtueller Katalog - http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk/kvk/kvk_en.html
* Google Scholar - http://scholar.google.com.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.10.2009 16:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu