Cestovní ruch v Italii
Text dotazu
Kolika % se podílí cestovní ruch v Italii na HDP
Odpověď
Dobrý den,
na podobný dotaz již odpovídala Vysoká škola ekonomická - Centrum informačních a knihovnických služeb, která také poskytuje službu Ptejte se knihovny.
Údaje, které v odpovědi uváděla, se týkají let 2004-2005. V NK ČR bohužel nemáme novější dokumenty, které by vykazovaly statistiky cestovního ruchu.
Uvádíme Vám tedy odpověď VŠE:
Itálie - roční návštěvnost 42 mil. turistů, 18% HDP, 22% zaměstnanosti v cestovním ruchu, obrat 30,3 miliard Euro Odpověď v plném znění dostupná na adrese http://old.ptejteseknihovny.cz/list.php?conspect=6&lim=10 .
Údaje byly použity ze zdrojů:
Yearbook of Tourism Statistics. Data 2000-2004. Madrid, World Tourism Organization 2006.
Compendium of Tourism Statistics. Data 2000-2004. Madrid, World Tourism Organization 2006.
Podrobnější informace o vývoji cestovního ruchu naleznete také na adrese http://www.businessinfo.cz/cz/ , kde pod rozcestníkem rubrik zvolíte "zahraniční obchod", dále teritoriální informace - země, zde v nabídce zemí vyberete Itálii, ekonomická charakteristika země - služby. (Bohužel z našich zkušeností se stránka ne vždy zobrazí v pořádku a úplně).
Zajímavým a cenným zdrojem by také mohly být stránky http://epp.eurostat.ec.europa.eu , kde v levé horní části stránky zvolíte Eurostat Yearbook, záložku Yearbook. Zde se Vám již nabídnou zpracovaná témata, pro Vás by mohly být přínosné Economy a Industry and services.
S dotazem se také můžete obrátit na Vysokou školu ekonomickou - Centrum informačních a knihovnických služeb (http://ciks.vse.cz/), zda by Vám poskytla aktuálnější údaje.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.07.2008 08:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu