Cestovatelské časopisy v době komunistického režimu
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda v době po únoru 1948 až do listopadu 1989 v Československu vycházel nějaký časopis zaměření na cestování.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v databázi Národní knihovny ČR (www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC) je několik periodik, která se k problematice vztahují, viz záznamy níže.
Cesty : sbornik prednasek ze setkani pratel turistiky a cestovani / Klub cestovatelu Globe Prosimerice. -- Prosimerice : Klub cestovatelu Globe, [1989]-. -- sv. ; 21 cm
Drahar : zpravodaj Klubu zeleznicnich cestovatelu. -- Praha : Klub zeleznicnich cestovatelu, o.s., [1987]-2016. -- 21 cm
Zeme a cesty : clensky tisk Zemepisneho sdruzeni v Brne. -- Brno : Zemepisne sdruzeni, [1983]-. -- 21 cm. -- ISSN 1214-083X
Jak do zahranici? / zpracoval Milan Bakes. -- Praha : Merkur, [1971?-1985?]. -- svazku ; 20-25 cm
Zpravodaj o zahranicnich cestach. -- Prostejov : Vyzkumny ustav odevni [1967]
Lide a zeme : zemepisny a cestopisny mesicnik. -- Praha : Prirodovedecke vydavatelstvi, 1952-. -- 23-25 cm. -- ISSN 0024-2896
Zemepisny magazin : popularni zemepisny a cestopisny casopis. -- Praha : Nakladatelstvi ing. Rudolf Mikuta, 1945-1949. -- 5 sv.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
20.01.2022 13:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu