Cestování autostopem
Text dotazu
Existují nějaké publikace, články či jiné materiály
speciálně o cestování autostopem a jak tento způsob cestování správně
využívat?
Užitečné by byly informace o autostopu v zahraničí, v různých oblastech,
upozornění na rizika, specifika apod.
Odpověď
Dobrý den,
určité rady, jak cestovat autostopem po světě, by mohly být obsaženy v cestopisech:
* SVOBODA, Jiří. Autostopem kolem světa. V. díl, Východní Evropa a severní Ázije [sic]. 1. vyd. V Preaze [i.e. Praze] : Pragma, 1997.
* SVOBODA, Jiří. Autostopem kolem světa. I. díl, Evropa. 3. vyd. V Praze : Pragma, 1997.
* SVOBODA, Jiří. Autostopem kolem světa. [3. díl, Amerika]. Praha : Vokno, [1993].
* SVOBODA, Jiří. Autostopem kolem světa. Část 2, Ázije, Austrálije, Oceányje. Praha : Vokno, 1991.
* SVOBODA, Jiří. Autostopem kolem světa. [IV. díl], (Afrika s Čínou, Japonskem a Koreou). Praha : Sdružení na podporu vydávání časopisů, 1993.
Ve výběrové článkové databázi ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ) můžete nalézt několik článků, které popisují zážitky z cestování autostopem.
Článek, publikaci či jiný tištěný materiál, jež by byl zaměřen přímo na poskytování rad, jak jezdit autostopem, jsme však v databázích Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/F/ ) bohužel nenalezli.
Poměrně velké množství zkušeností, rad a tipů pro cestování autostopem ovšem nabízí internet:
* http://dusan.pc-slany.cz/stop/
* http://moodytrips.webnode.cz/news/autostop-pravidla-bezpecneho-stopovani1/
* http://pavel.lasakovi.com/projekty/cestovatelske/autostop/
* http://www.asmat.cz/odkazy/doprava-autostop.php
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
17.05.2011 08:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu