cesta parif. role
Text dotazu
Dobrý den, zajímá mě význam slova pro označení (dle tehdejší terminologie) pozemkové parcely ,,cesta parif. role" vedené takto v bývalé pozemkové knize z roku 1950.
Odpověď
Dobrý den,
podle pravidel služby Ptejte se knihovny dotazy z oblasti práva nezpracováváme, viz https://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/pravidla.
Pokud máte nějaký dotaz z oblasti práva, nepotřebujete knihovníka, nýbrž právníka. Knihovny vám mohou podat informaci o existenci určitého právního předpisu, nicméně jeho výklad a aplikace na váš problém je vždy záležitostí právníka.
Doporučujeme obrátit se např. na právnickou poradnu, kontakt můžete najít i na internetu, viz např.
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/ruzne/pravnicky-slovnik.html.
Termín parif. role (role parif.) jsme našli i v elektronické sbírce zákonů ASPI v judikatuře z roku 2005, tzn. že se používá i v současnosti. Slovník cizích slov uvádí heslo: parifikace - zrovnoprávnění, vyrovnání; parifikační půda - půda odňatá původní hospodářské výrobě na lomy, sklady apod., parifikát; parifikovat - zrovnoprávňovat, zrovnoprávnit;, vyrovnávat, vyrovnat
Zdroj: Akademický slovník cizích slov. Praha: Academia, 1995. ISBN 80-200-0524-2.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2012 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu