český malíř L. Kratochvíl
Text dotazu
Hledám informace o českém malíři L. Kratochvílovi - Mám doma obraz jménem Večerní Labe nad Toušovem (krajina). Nevím na koho se obrátit. Předem děkuji. Stačil by možná nějaký informační server o českém umění, nebo českých malířích.
Odpověď
Prohlédli jsme základní zdroje, které jsou k dispozici zde v Národní knihovně a jediný stručný údaj o L. Kratochvílovi, pokud jde o touž osobu,
jsem našel v Tomanově Novém slovníku československých výtvarných umělců (Praha 1947): Kratochvíl, Ladislav, 27. 9. 1887 v Praze-Smíchově. Malíř, žák profesora z
Ottenfeldu na pražské akademii v let. 1907-12, předtím v l. 1906-07 v soukromé škole malířské Karla Reisenera v Praze. Účastní se člen. výstav S. V. Praha.
Nová encyklopedie čes. výtv. umělců z r. 1995 jej již neuvádí. Z toho soudíme, že bude obtížné najít informaci i v nějakém internetovém zdroji.
Slušný katalog knih, článků a katalogů má Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze (http://www.upm.cz/), zde jsme ale nenašli nic, je však možné, že by byl nějaký údaj v jejich lístkovém katalogu, popřípadě se zkuste ptát v Ústavu dějin umění ČAV (http://www.udu.cas.cz).
Nakonec a možná nejvhodnější by bylo dotázat se znalců v tomto oboru, např.
prostřednictvím Asociace starožitníků ČR (http://www.asociace.com/), která podobné konzultační služby nabízí.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2008 15:44
Oldřich píše:
Pondělí 16.04.2018 11:24
Dobrý den, to asi nebude Večerní Labe nad Toušovem , signatura má L vepsané do K ?
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu