Český film, Vlasta Burian
Text dotazu
Zajímá mě historie českého filmu a ještě životopis Vlasty Buriana.
Odpověď
Dobrý den,
k vašim dvěma dotazům vám v rámci této služby můžeme doporučit základní literaturu. Další dokumenty můžete samostatně hledat v bázích NK (http://sigma.nkp.cz/F/).
1. dějiny českého filmu:
Panorama českého filmu / Petr Bilík ... [et al.] ; Luboš Ptáček (sest.). -- Vyd. 1.. -- Olomouc : Rubico, 2000. -- 514 s. ; 23 cm
Všichni ti bystří mladí muži a ženy : osobní historie českého filmu / Josef Škvorecký. -- Vyd. 1.. -- Praha : Horizont, 1991. -- 247 s. : fotogr. ; 23 cm
Český hraný film = Czech feature film / [filmografie, obsah, poznámky a rejstříky Eva Urbanová, Blažena Urgošíková ; filmové materiály a úvod Vladimír Opěla ; soudobá dokumentace Jitka Panznerová ; prameny a bibliografie Ivan Klimeš]. -- Praha : Národní filmový archiv, 1995- . -- sv. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 31 cm (dosud 4 sv.)
Náš film : Kapitoly z dějin (1896-1945) / Luboš Bartošek ; Doslov A. M. Brousil. -- 1. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 1985. -- 420 s. : fot. ; 21 cm
2. Vlasta Burian:
Vlasta Burian na cestě do 21. století / Ondřej Suchý. -- Vyd. 2.. -- Praha : Brána, 2004. -- 280 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm
Vlasta Burian : mystérium smíchu / Vladimír Just. -- Vyd. 2.. -- Praha : Academia, 2001, c1993. -- 265 s. : il., faksim. ; 21 cm
Filmový Vlasta Burian / Karel Čáslavský. -- 1. vyd.. -- Havlíčkův Brod : Fragment, 1997. -- 159 s. : portréty (některé barev.) ; 29 cm
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.12.2007 16:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu