Československý svaz tělesné výchovy a sportu, ČSTV
Text dotazu
Dobry den rada bych se dozvedela celou historii a funkci CSTV i pred rokem 1990. zajem mam opravdu velky nebot na toto tema zpracovavan seminarni praci na Univerzite Palackeho v Olomouci, dekuji za odpoved
Odpověď
Dobrý den, Československý svaz tělesné výchovy a sportu byl ustanoven 3. - 4.3. 1957.
Předcházel mu Státní úřad pro tělesnou výchovu a sport (SÚTVS - založen 14.7.1949) a Státní výbor pro tělesnou výchovu a sport (SVTVS - zřízen 12.12.1952). Organizačně zaštiťoval ČSTV Český ústřední výbor ČSTV a Slovenský ústřední výbor ČSTV, v jednotlivých krajích KV ČSTV a okresech OV ČSTV. V pětiletých intervalech se konal celostátní sjezd ČSTV (s výjimkou roku 1973) (I.1957, II.1962, III.1967, IV.1973, V.1978, VI.1982, VII. 1987).
Příspěvky na téma historie ČSTV naleznete například v publikacích:
VITOUŠ, Pavel. Malá encyklopedie sportu. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 1980. Encyklopedie tělesné kultury. A - O. Praha: Olympia, 1988.
Malá encyklopédia telesnej výchovy a športu. 2. vyd. Bratislava : Obzor, 1982
Stručný přehled vývoje sportovních odvětví v Československu. 1. díl, Příspěvek k historii československého organizovaného sportovního hnutí. 1. vyd. Praha : Olympia, 1969 (54 H 50459, 1.díl. 1969)(KATIF: katalog II., STEL - ŠIKI, STRU, č.lístku 333)
KOSTKOVÁ, Jarmila. Svaz základní a rekreační tělesné výchovy 1956-1990. 1.vyd. Praha : Česká asociace Sport pro všechny, 2005 (Kniha o jedné z důležitých složek ČSTV - organizaci ZRTV )
Dokumenty vydané ČSTV:
Sborník vědecké rady ÚV ČSTV : Sborník materiálů věnovaných 30. výročí vzniku ČSTV. 1987, mimoř. čís./ Uspoř. Pavel Slepička ; Jaroslav Marek ; Jiří Kössl. Praha : Olympia, 1987. (signatura: Nd 245, mimoř.číslo,1987) (KATIF: katalog III., A-ŽY, SBORNÍK/PRE - SBORNÍKY, č.lístku 184).
ČSTV. ÚV. Sjezd. Přehled o činnosti ČSTV od 6. do 7. sjezdu v letech 1983-1987 : materiál pro delegáty 7. sjezdu ČSTV Praha 18.-20. 11. 1988 : [sborník]. Praha : Olympia, 1988
Další publikace můžete dohledat v katalogu Národní knihovny NKC:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc , České národní bibliografii:
http://sigma.nkp.cz/cze/cnb, popřípadě v Naskenovaných katalozích (KATIF):
http://katif.nkp.cz/ .
Knihy zde uvedené bez signatury jsou dohledatelné a objednatelné do Všeobecné studovny NK ČR v katalogu Národní knihovny NKC, knihy se signaturou v Naskenovaných katalozích.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.12.2007 18:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu