Československý jazzový festival Karlovy Vary 1989-1993
Text dotazu
Dobrý den,
měl bych 2 dotazy k akci "Československý jazzový festival Karlovy Vary", které by se snad daly vyzjistit z karlovarských dobových novinových periodik.
1) Chtěl bych požádat o informaci, zda je možné dohledat článek který by upřesňoval datum vystoupení skupiny FRANTIŠEK UHLÍŘ TEAM (hostem byl CLAUSS STÖTTER).
Předpokládám, že by se mělo jednat o rok 1989-1992
2) Byl bych vděčný za zaslání jakýchkoli článků vztahujících se k tomuto festivalu z roku 1993. V archivu ČRo jsou totiž nepopsané pásy s hudebním obsahem z tohoto ročníku a články by nám pomohli mnohé objasnit.
Velmi děkuji za Vaši spolupráci.
Odpověď
Vážený pane (...),
ad1) F.U.T. - FRANTIŠEK UHLÍŘ TEAM (hostem byl CLAUSS STÖTTER) vystupoval na VIII. Československém jazzovém festivalu v Karlových Varech dne 22. 3. 1991,
jak dokládá digitalizované periodikum NOVÁ PRAVDA, ISSN 1803-1641, č. 84/1991 ze dne 10. 4. 1991, str. 5.
Po přihlášení dostupné na adrese: https://ndk.cz/uuid/uuid:a137f369-da04-4e9d-9036-0dc00a68e52c
ad2) Posíláme Vám odkaz na digitalizovanou podrobnou reportáž Jiřího Starého o průběhu X. Československého jazzového festivalu v Karlových Varech 1993, která byla publikována v časopisu HUDEBNÍ ROZHLEDY, ISSN 0018-6996, č. 7/1993, str. 315-316.
Po přihlášení dostupné na adrese: https://ndk.cz/view/uuid:c19fd2f0-1bf2-11e4-8c14-5ef3fc9bb22f?page=uuid:acbfac40-1c0e-11e4-90aa-005056825209
Doufáme, že Vám naše odpovědi pomohou objasnit vše potřebné.
Použité zdroje
Národní digitální knihovna
NOVÁ PRAVDA, ISSN 1803-1641, č. 84/1991 ze dne 10. 4. 1991, str. 5.
HUDEBNÍ ROZHLEDY, ISSN 0018-6996, č. 7/1993, str. 315-316.
Obor
Hudba
Okres
Karlovy Vary
Knihovna
Krajská knihovna Karlovy Vary
Datum zadání dotazu
27.11.2023 11:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu