Československo jako nestálý člen rady bezpečnosti OSN v letech
Text dotazu
Dobrý den, čtenář se na nás obrátil s dotazem
týkajícím se "členství Československa v radě bezpečnosti OSN v letech
1978-1979". Bohužel v našem fondu se nenachází žádný materiál, který by se
týkal tohoto tématu. Můžete mi prosím poradit kde nebo v jakých materiálech
bychom měli hledat?
Odpověď
Dobrý den,
ani my jsme bohužel nenalezli dokument, který by se věnoval přímo Vámi uvedeného tématu. Určité informace by snad mohly obsahovat následující dokumenty, nalezené v elektronickém katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) :
1) ŠTEFAŇÁK, Michal et al. Czechoslovak Foreign Policy. Prague : Orbis, 1985 (TZ). 122 s. ; 20 cm.
* Československo - politika zahraniční - r. 1944-1985
2) HULÍNSKÝ, Ilja. Czechoslovakia and the United Nations. Prague : Orbis, 1986 (TZ). 131 s. ; 19 cm
3) Česká republika a Organizace spojených národů. Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 1995 (Vrútky : Nadas-AFGH). 62 s. : portréty ; 20 cm. ISBN 80-85864-15-0 (Ústav mezinárodních vztahů : brož.)
4) ORT, Alexandr. Česká zahraniční politika. Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2005. 399 s. : mapy ; 21 cm. ISBN 80-86898-35-0 (brož.)
5) VESELÝ, Zdeněk. Prameny a literatura k dějinám české zahraniční politiky. V Praze : Oeconomica, 2004. -- 50 s. ; 21 cm. (Sešity ke studiu české zahraniční politiky ; 2/2004). ISBN 80-245-0659-9
Prohledávali jsme také článkovou databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl) , avšak s nulovým výsledkem. Vhodnější by zřejmě bylo nahlédnout do tištěné bibliografie Články v českých časopisech (1953-1990), která je např. dostupná prezenčně ve studovně Referenčního centra (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm ).
Pro vyhledávání jsme použili také zdroje mimo NK ČR, databáze Historického ústavu AV ČR (http://biblio.hiu.cas.cz/ ), katalog a článkovou databázi Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR (http://www.usd.cas.cz/cs/stranky/knihovna/katalogy-a-databaze ), také Centrální katalog Univerzity Karlovy (http://ckis.cuni.cz/ ) nebo Souborný katalog VŠE (http://library.vse.cz/aleph/ ). V žádném zdroji jsme však nenalezli další relevantní záznamy.
Částečně by snad mohly pomoci internetové stránky Rady bezpečnosti (http://www.un.org/Docs/sc/ ), alespoň co se týče přehledu "spolučlenů" v uvedených letech, či uveřejněných dokumentů.
Bližší informace k tématu by Vám ještě mohli doporučit také v knihovnách, které jsou specializované na obor politologie - např. Knihovna Ústavu mezinárodních vztahů (http://www.iir.cz/display.asp?ida=47&idi=79 ) nebo Knihovna společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz/ ).
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.03.2009 10:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu