Československé legie
Text dotazu
Dobrý den,
bylo by možné získat seznam literatury faktu na téma působení československých legií za první světové války?
Rád bych se seznámil s touto fascinující částí našich dějin podrobněji než z občasných zpráv v médiích.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
literatury k takto široce pojatému tématu je obrovské množství, dá se počítat do tisíců. Stačí se podívat do některého z knihovních katalogů, např. Souborného katalogu ČR (http://www.caslin.cz/) nebo do katalogu naší knihovny https://vhupraha.kpsys.cz.
Poměrně rozsáhlý seznam "legionářské" literatury je možné najít na těchto stránkách: http://www.karelvasatko.cz/literatura/vseobecny-seznam-literatury
Pro základní všeobecnou orientaci v problematice čs. legií je z novější doby vhodná například kniha:
Pichlík, Karel, Klípa, Bohumír a Zabloudilová, Jitka. Českoslovenští legionáři: (1914-1920). Praha: Mladá fronta, 1996. 282 s., [16] s. il. Archiv; sv. 74. ISBN 80-204-0580-1.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
05.06.2018 14:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu