Československá výstava Montevideo 1956
Text dotazu
Hledám marně informace o československé výstavě v Montevideu v roce 1956, byla bych vděčná za jakékoli informace. Netuším ani, čeho se výstava týkala.
Odpověď
Pokoušeli jsme se nalézt v dostupných informačních zdrojích (webové stránky, katalogy knihoven, atd.) zmínky o expozici, výstavě, přehlídce, festivalu apod., který by se konal v roce 1956 v Montevideu (nebo Uruguayi) a nějak se dotýkal tehdejšího Československa, ale nalezli jsme pouze strohé zmínky o jakémsi Mezinárodním filmovém festivalu, což zřejmě nelze považovat za relevantní (např. http://www.csfd.cz/film/162820-loutky-jiriho-trnky/
nebo http://www.cspvk.cz/clenstvi-ve-spolecnosti/clenstvi-cestne/cestni-clenove/). V případě hledání problematiky ve světových jazycích jsme byli taktéž neúspěšní.
Předpokládáme, že ona výstava mohla být tematicky zaměřena na představení tehdejšího našeho umění či výrobků, proto bychom Vám doporučili oslovit např. následující instituce, zda k dané problematice nemají nějaké archiválie apod.:
Ministerstvo průmyslu a obchodu (http://www.mpo.cz/cz/kontakt.html)
Ministerstvo kultury (http://www.mkcr.cz/cz/kontakty/kontaktni-spojeni-39/)
Ministerstvo zahraničních věcí ČR (https://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/organizacni_struktura/utvary_mzv/specializovany_archiv_mzv/studium_v_archivu_pro_verejnost.html)
Národní archiv (http://www.nacr.cz/B-prover/pruv.aspx)
K Vaší problematice by mohlo být teoreticky něco zmíněno např. v archiváliích Zastupitelského úřadu ČR v Montevideu, které mají časový rozsah 1927-2007 a jsou uloženy v Archivu Ministerstva zahraničních věcí ČR:
Zastupitelský úřad Montevideo (1927 - 2007)
Název fondu (sbírky): Zastupitelský úřad Montevideo
Uloženo v archivu: Odbor administrativy a zpracování informací MZV - Archiv MZV
Místo vzniku fondu (sbírky): Montevideo, Praha
Časový rozsah: 1927-2007
Metráž: 0 bm zpracováno (z toho 0 bm inventarizováno), 2,15 bm nezpracováno
Přístupnost: Archivní soubor je částečně přístupný pro nahlížení
Původce fondu (sbírky): Zastupitelský úřad v Uruguay Zastupitelský úřad Montevideo
Tematický popis: Československo - uruguayské vztahy
Archivní pomůcky:
Žádné archivní pomůcky
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
03.03.2014 10:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu