Československá televize v roce 1980
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaká publikace, popř. článek, kde bych mohla najít, jací herci, moderátoři, zpěváci, redaktoři atd. vystupovali na obrazovkách Československé televize, konkrétně v roce 1980.
Děkuji Vám za pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
zpracovat Váš dotaz v jakési úplnosti není vůbec jednoduché.  Domnívali jsme se, že budeme mít k dispozici nějakou ročenku ČT, výroční zprávu apod., ale bohužel nic takového z roku 1980 nemáme. Doporučujeme Vám proto projít historii na stránkách TV, zkusit oslovit i Českou televizi. Informace musíte hledat i v dobovém tisku, kde by mohly být informace o inscenacích, rozhovory s herci i moderátory, recenze programů. V té době vycházelo např. periodikum Československá televize, bohužel v NK ČR nyní není přístupna nebo Scéna; ta je v  digitální podobě v systému Kramerius na www.nkp.cz, Národní digitální knihovna, Kramerius, http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowVolume.do?it=0&id=13187,  viz
Scéna : Čtrnáctideník pro otázky divadla, filmu, rozhlasu a televize
Nakl. údaje   Praha : Primus, 1976-1992
Popis (rozsah)   17 sv.
Digitalizovaný dokument
Roky / Sv.   1976-92
Číslo nár.bibl.   cnb000358120
ISSN   0139-5386
Vydáváno   Roč. 1, č. 1 (1976)-roč. 17, č. 6 (1992)
Souč. periodicita   1x za 2 týdny
Dále jako   Divadelní noviny, ISSN 1210-471X
Další korporace   Primus (nakladatelství)
Poznámka   Rozsah a rozměry pro registraci: 26x8 s., 297/420
Pův. registrace: F 5132
Resumé   Čtrnáctideník pro otázky divadla, filmu, rozhlasu, televize a videa.
Klíčová slova   * divadlo * film * rozhlas * televize * video
Forma, žánr   * odborné časopisy
Skupina Konspektu   792 - Divadlo. Divadelní představení
MDT   7.096/7
791.43
792
050
V digitální podobě v systému Kramerius je také Kino a Film a doba, které lze pročítat v Národní knihovně ČR.
Rozhovory a rozbory televizního vysílání probíhaly samozřejmě v různých periodikách napříč spektrem (deníky, Květy, Vlasta, periodika pro děti a mládež apod.). To ovšem ale znamená hledat přímo v tisku. Souhrnný článek nebo příspěvek jsme nenašli a nejspíš asi ani není.
Pokud by vás zajímalo i zázemí televize a televizní technika, kolem roku 1980 byly zprovozněny nově vystavěné Kavčí Hory a informace o tom lze získat v Kavčí Hory koncepce a výstavba televizního střediska Praha. Praha: Československá televize Výzkumný ústav rozhlasu a televize Odbor výzkumu programu ČST a diváků v ČSR, 1982. Signatura NK ČR 54 D 37061/ Část 3.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.01.2014 09:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu