Česko-izraelské vztahy
Text dotazu
Vztahy mezi státy Československo(Česko) a Izrael od vzniku po současnost. Vzájemné pomoci a podpory v oblasti politické, hospodářské, vojenské a pod.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu uvádíme následující literaturu:
Bartoš, Adam B. Obřezaná republika: chystá se v Česku nový Izrael?. 1. vyd. [Žďár nad Sázavou]: Bodyart Press, 2014. 209 s. ISBN 978-80-87525-24-1.
signatura SVK PK: 31B61479
BULÍNOVÁ, Marie, ed. Československo a Izrael v letech 1945 - 1956: Dokumenty. Praha: Ústav pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky, 1993. 399 s. ISBN 80-85270-12-9.
signatura SVK PK: 31A53015
DUFEK, Jiří. Československo a Izrael v letech 1947-1953: Studie. Praha: Doplněk, 1993. 203 s. ISBN 80-85765-26-8.
signatura SVK PK: 31A55727
KLÍMA, Zdeněk. Československý podíl na vzniku izraelského vojenského letectva a jeho operační činnosti v 1. izraelsko-arabské válce: (proseminární práce). 1. vyd. Praha: [Vlastním nákladem], [1995]. 321 s.
ve fondu: např. Národní technické muzeum Praha, signatura. B/h15926
YEGAR, Moshe. Československo, sionismus, Izrael: Historie vzájemných vztahů. Překlad Eva Adamová a Petr Sláma. 1. vyd. Praha: Victoria Publishing, 1997. 235 s., fot. ISBN 80-7187-087-0.
signatura SVK PK: 31A74542
Vzhledem k šíři tématu a množství relevantních zdrojů Vám nabízíme také případné využití  rešeršních služeb SVK PK - viz http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/.
Použité zdroje
Souborný katalog ČR a katalog SVK PK, Bibliografie dějin českých zemí Historický ústav AV ČR
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
29.03.2016 14:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu