České a slovenské knihovnictví po roce 1990
Text dotazu
Jako ucastnik dalkoveho studia v "oboru knihovnictvi a informacni veda"
(na Humboldt-Univ. v Berline) pisu svou zaverecnou praci s titulem (tezko
prelozit do cestiny): „Transformovana knihovna, transformovan knihovnik –
vyvoj vedeckych knihoven a knihovnictvi v Cesku a na Slovensku od roku
1990“.
Zajimam se o rozvoj ceskeho knihovnictvi ale i o vyvoj jednotlivych
vedeckych knihoven v tomto obdobi. Neco jsem nasel, ale byl bych Vam velmi
vdecny za veskere odkazy na literaturu a jine informacni zdroje.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel nevím jakou konkrétní publikaci vám doporučit.
Jedině zkusit prohledat databázi KKL (Databáze knihovnické literatury)  v Národní knihovně ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/kkl) nebo zkusit vyhledávání přes portál Informace pro knihovny https://ipk.nkp.cz/homepage-ipk, nebo si projít online časopisy IKAROS (http://www.ikaros.cz/) nebo KNIŽNICA (https://www.snk.sk/sk/obchod/edicna-cinnost/casopis-kniznica/archiv-kniznica.html), které informují o nejnovějších trendech českého a slovenského knihovnictví.
O vývoji naší Vědecké knihovny v Olomouci po roce 1990 si můžete přečíst krátký článek zde: https://www.vkol.cz/z-historie-knihovny-1
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
10.04.2012 16:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu