Česká informační společnost
Text dotazu
Prosím o informaci, zda stále funguje a vyvíjí svou činnost Česká informační společnost. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
nenalezli jsme žádnou informaci, která by naznačovala, že by Česká informační společnost ukončila svoji činnost. Její webové stránky (http://cisvts.cz/) jsou stále aktivní (v patičce uveden copyright 2019), její pobočka při Národním archivu má na svém facebookovém profilu čerstvé příspěvky (https://www.facebook.com/pages/%C4%8Cesk%C3%A1-informa%C4%8Dn%C3%AD-spole%C4%8Dnost-pobo%C4%8Dka-p%C5%99i-N%C3%A1rodn%C3%ADm-archivu/160884930628021), je uvedena v rejstříku firem (údaje platné k červnu 2019, https://rejstrik-firem.kurzy.cz/00537896/ceska-informacni-spolecnost-z-s/).
Česká informační společnost je také uvedena mezi spolky a sdruženími v ČR na stránkách Knihovnického institutu NK ČR (údaje k lednu 2019, https://ipk.nkp.cz/spolky-sdruzeni/02_Spolky-sdruzeni-konsorcia.htm), i v akademickém roce 2019/2020 je společnost spolupořadatelem Jinonických informačních pondělků (https://uisk.ff.cuni.cz/cs/pro-verejnost/jinonicke-informacni-pondelky/), její pobočný spolek při Národním archivu se podílí na XVII. semináři restaurátorů a historiků, který se uskuteční v listopadu letošního roku v Jihlavě (https://www.nacr.cz/konference-a-seminare/pozvanka-do-jihlavy-na-xvii-seminar-restauratoru-a-historiku). Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) také ve svém programovém prohlášení na období 2019-2020 zmiňuje jako jeden z úkolů spolupráci s knihovnami a dalšími partnery, včetně ČIS (https://www.skipcr.cz/co-je-skip/programove-prohlaseni-na-obdobi-2019-az-2022).
Nic tedy nenasvědčuje tomu, že by Česká informační společnost přestala fungovat, nicméně můžete si tuto informaci ještě ověřit přímo u jejích členů - http://cisvts.cz/kontakty/.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.09.2019 22:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu