Centrální banka - výhody a nevýhody
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s literaturou a se zdroji, ve kterých bych mohl
najít co nejvíce informací ohledně výhod a nevýhod centrálních bank pro
fungování ekonomiky.
Odpověď
V seznamu literatury najdete tituly, které pojednávají o centrálních
bankách a centrálním bankovnictví a dále výběr internetových odkazů na
stejné téma. Pokud jste student VŠE nebo registrovaný externí uživatel
knihovny,  pak v katalogu na adrese http://library.vse.cz, najdete i řadu
bakalářských a diplomových prací, které o tomto pojednávají. Stejně tak
najdete i řadu dalších knižních titulů, ze kterých můžete čerpat další
informace. Dále je možné využít i Jednotnou informační bránu na adrese
http://www.jib.cz/ nebo Souborný katalog České republiky
(http://sigma.nkp.cz/). Vyhledávat můžete také v elektronických databázích
dostupných na VŠE -  http://www.econlib.cz/zdroje/. Ovšem zda výhody či
nevýhody, to už si musíte stanovit nebo rozhodnout sám.
Literatura:
Hartmann, Philipp: Banking system stability :  a cross-Atlantic
perspective. Frankfurt am Main : European Central Bank, 2005.
Howarth, David J.: The European Central Bank :  the new European leviathan?
. Houndmills : Palgrave Macmillan, 2005.
Scheller, Hanspeter K.: The European Central Bank :  history, role and
function. Frankfurt am Main : European Central Bank, 2004.
Grauwe, Paul de: The economics of monetary union. Oxford : Oxford
University Press, 2000.
Mejstřík, Michal: Základní principy bankovnictví. Praha : Karolinum, 2008.
Bažantová, Ilona: Centrální bankovnictví v české historii po současnost :
institucionální pohled.  Praha : Národohospodářský ústav Josefa Hlávky,
2005.
Breuss, Fritz: Challenges for central banks in an enlarged EMU. Wien :
Springer, 2005.
Cecchetti, Stephen G.: The brave new world of central banking : the policy
challenges posed by asset price booms and busts. Praha : Czech National
Bank, 2005.
Howarth, David J.: The European Central Bank : the new European leviathan?
Houndmills : Palgrave Macmillan, 2005.
Masciandaro, Donato: Handbook of central banking and financial authorities
in Europe : new architectures in the supervision of financial markets.
Cheltenham : Edward Elgar, 2005.
Pavlát, Vladislav: Centrální bankovnictví. Praha : Vysoká škola finanční a
správní, 2005.
Blejer, Mario I.: Central banking, monetary policies, and the implications
for transition economies. Boston : Kluwer Academic Publishers, 1999.
Engliš, Karel: Peníze :  lidové poučení. Praha : Ministerstvo školství a
národní osvěty, 1922.
Internetové zdroje:
http://www.finance.cz/bankovnictvi/seznamy/centralni-banky-sveta/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Centr%C3%A1ln%C3%AD_banka
http://www.businessinfo.cz/cz/katalog-odkazu/?urlcat_id=156
http://www.euroskop.cz/82/sekce/evropska-centralni-banka/
http://www.finance.cz/zpravy/finance/213839-stredoevropske-centralni-banky-se-dohodly-na-monitoringu-ekonomik/
http://ipoint.financninoviny.cz/centralni-banky-zustavaji-stale-v-centru-pozornosti-a-jsou-to-predevsim-ony-od-kterych-se-ocekavaji-razantni-kroky.html
http://zpravy.idnes.cz/proc-potrebujeme-centralni-banky-vidime-prave-v-techto-dnech-p5f-/kavarna.asp?c=A080918_165845_kavarna_bos
http://www.finmag.cz/clanek/7596/
http://kovanda.blog.tyden.cz/clanky/2464/zabijme-centralni-banky-i-fed-lawrence-white.html
http://www.libinst.cz/clanky.php?id=828
http://www.cibulka.net/nnoviny/nn2000/nn2400/obsah/13.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 10:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu