Cena Zdeňka Hofbauera
Text dotazu
Od kdy do kdy se v plzeňském divadle udělovala cena Zdeňka Hofbauera? Vím jen, že ji v roce 1972 získal Jiří Kostka.
Odpověď
Dobrý den,
Cena Zdeňka Hofbauera byla zřízena na Radě Krajského národního výboru v srpnu 1968. Ocenění bylo za mimořádné tvůrčí činy v oblasti  západočeského divadelnictví a bylo uděleno u příležitosti 50. výročí vzniku republiky. Návrhy na udělení ceny bylo nutno zaslat se řádným zdůvodněním odboru školství a kultury ZKNV do 15. září 1968. Oceněnou v tomto roce byla Libuše Řídelová, členka Divadla V. Nezvala v Karlových Varech a jiní (např. inscenace, režisér, výtvarník, sólista opery,...).
(Pravda, 15.8.1968)
Cena se udělovala každý rok, informace v Pravdě jsou i z udílení 3.5.1989. Oceněn byl František Drs, dirigent opery Divadla J.K.Tyla  a choreografka Libuše Tichá.
Odkazy na články v systému Kramerius, přístupné v budově Národní knihovny ČR:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=9944602
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=9896173
Informace o příp. udílení po roce 1989 nemáme, doporučujeme Oblastní  archiv města Plzně http://www.soaplzen.cz/.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.06.2012 09:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu