Cena tažného koně v r. 1920
Text dotazu
Cena jednoho tažného koně v roce 1920.
Odpověď
CIKS VŠE bohužel nedisponuje informačními zdroji, ve kterých by šlo ověřit cenu tažného koně v roce 1920 na našem území.
Domnívám se, že dané informace lze spíše nalézt např. v dobové literatuře, která pojednává o životě v daném období, historii venkova, zemědělství, chovatelství koní apod.
Daný dotaz by Vám možná byli s to zodpovědět pracovníci Národního zemědělského muzea (http://www.nzm.cz/) či různých jiných národopisných muzeí v ČR. Popř. ve fondech Národní knihovny ČR by se mohly nalézat určité informační prameny. (Národní knihovnu ČR lze také oslovit pomocí formuláře Ptejte se knihovny stejně jako CIKS VŠE.)
Popř. je možné také učinit dotaz u Českého statistického úřadu (http://www.czso.cz/), zda nemá ve svém fondu archiválie ohledně Vaší problematiky – lze kontaktovat např. Ústřední statistickou knihovnu ČSÚ (http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/knihovna). V současnosti ČSÚ ovšem eviduje spíše počty hospodářských zvířat a nikoliv jejich kupní ceny apod., obávám se, že tomu bylo tak i v minulosti.
Dále byste se mohla také obrátit např. na Asociaci svazů chovatelů koní České republiky (http://dev.aschk.cz/kontakty).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
22.09.2014 08:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu