Celý název titulu
Text dotazu
Název knihy obsahující téma - Cesta Krištofa
Haranta z Polžic do Svaté země.
Odpověď
Dobrý den,
úplný název knihy zní "Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce z království českého do Benátek, odtud do země svaté, země judské a dále do Egypta, a potom na horu Oreb, Sinai a sv. Kateřiny v pusté Arábii".
V elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) je k dispozici několik vydání, vydání z roku 1854 (I. díl), 1855 (II. díl) je v digitalizované podobě volně dostupné v rámci systému Kramerius (http://kramerius.nkp.cz). Starší vydání si v případě potřeby můžete vyhledat pomocí naskenovaných katalogů Katif (http://katif.nkp.cz) - Generální katalog I, skříň Haen-Helsg, zásuvka Hansi-Harc, od č. záznamu 1102.
* Harant z Polžic a Bezdružic, Kryštof. Kristofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce atd. Cesta z království Českého do Benátek, odtud do země Svaté, země Judské a dále do Egypta, a potom na horu Oreb, Sinai a Sv.
Kateřiny v pusté Arabii. Díl I. V Praze : Nákladem Českého musea : V kommissí u Františka Řivnáče, 1854 (Tisk Jaroslava Pospíšila). xxxii, 294 s., [1] l. obr. příl. : il. ; 23 cm. (Spisů musejních č. 48) (Staročeská bibliothéka ; č. 4).
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/183758
Kateřiny v pusté Arabii. Díl II. V Praze : Nákladem Českého museum : V kommissí u Františka Řivnáče, 1855 (Tisk Jaroslava Pospíšila). 296 s., [2] s. příl. ; 24 cm. (Spisů musejních č. 48) (Staročeská bibliothéka ; č. 4)
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/183721
* Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce / [podle vydání z roku 1854 přepsal] František Kožík. 2. vyd., V Albatrosu 1. Praha: Albartos,
2002. 173 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-00-01021-6.
Název v tiráži: Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce z království Českého do Benátek, odtud do Země svaté, země Judské a dále do Egypta, a potom na horu Oreb, Sinai a sv. Kateřiny v pusté Arábii.
* Cesta Kryštofa Haranta z Polžic a z Bezdružic a na Pecce z království českého do Benátek, odtud do země svaté, země judské a dále do Egypta, a potom na horu Oreb, Sinai a sv. Kateřiny v pusté Arábii / [upravil, zkrátil a převyprávěl] František Kožík; doslov Ivan Hrbek ; il. Zdena Táborská, Jiří Běhounek ; typografie Michal Houba. Praha: Panorama, 1988 (TZ 3). 194 s.:
obr.; 24 cm
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 12:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu