celoživotní vzdělávání
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda existuje nějaký kompletní sborník textů (či zda dostupné
všechny jednotlivé texty nebo jiné záznamy jednotlivých vystoupení) k
semináři "Celoživotní vzdělávání a knihovny" konanému v roce 2002 Goethe
Institutu v Praze.
Zabývám se celoživotním vzděláváním a jeho podporou v knihovnách ve své
bakalářské práci a tyto dokumenty by pro mě mohly být velmi důležité. Budu
Vám proto velmi vděčná za odbornou pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme elektronický katalog Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ), Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ), katalog Knihovny Goethe Institutu  (http://swb.bsz-bw.de/DB=2.308/START_WELCOME/ ) a katalog Knihovny knihovnické literatury NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/kkl), avšak sborník textů z tohoto semináře žádný zdroj neobsahoval. Pouze v databázi KKL jsme nalezli záznamy dvou článků/příspěvků, které na semináři zazněly a také jeden článek uveřejněný v časopise Ikaros, který nabízí podrobnější anotace jednotlivých příspěvků (celkem na semináři zazněly tři).
ČADKOVÁ, Marie. Vzdělávání bez informací? Informace bez knihoven? : (ze semináře Celoživotní vzdělávání a knihovny, 18.3.2002). In: Čtenář. ISSN 0011-2321. Roč. 54, č. 5 (2002), s. 134-36.  Příspěvek na: Celoživotní vzdělávání a knihovny (2002 : Praha, Česko)
* Městská knihovna (Praha, Česko) * celoživotní vzdělávání * funkce knihoven
* vzdělávací funkce knihoven * přednášky
FOBEROVÁ, Libuše. Celoživotní vzdělávání a knihovny kraje Vysočina. (Ze semináře Celoživotní vzdělávání a knihovny, 18.3.2002). In: Čtenář. Roč. 54, č.6 (2002), s.170-174.
Resumé: Charakteristika kraje Vysočina (rozloha, prům. výroba, kulturní akce, památky). Vzdělávání v tomto kraji, počet základních škol, gymnázií, středních odborných škol aj., vzdělanost, poslání okresních (veřejných) knihoven. Vzdělávání v Evropě, přijetí Memoranda o celoživotním vzdělávání, 6 stěžejních otázek. Vzdělávání v okresních knihovnách. Vzdělávací aktivity.
Krajské knihovny. Zkušenosti z Knihovny M.J.Sychry ve Žďáru nad Sázavou, aktivity střediska informací a vzdělávání.
ŠTĚRBOVÁ, Jaroslava. Začátky bývají těžké [elektronický zdroj] : Seminář "Celoživotní vzdělávání a knihovny". In: Ikaros [online]. ISSN 1212-5075. Roč. 6, č. 4(2002).
Dostupný také z WWW: http://www.ikaros.cz/node/937
* Celoživotní vzdělávání a knihovny (2002 : Praha, Česko) * knihovny * celoživotní vzdělávání
* Vzdělávání celoživotní - konference * Konference: Praha, 18.3.2002
Domníváme se, že pokud by nějaký souhrn byl publikován, v některém zdroji bychom ho nalezli, nicméně můžete si tuto informaci ověřit ještě u kontaktních osob uvedených na stránce k semináři - http://www.nkp.cz/o_knihovnach/konsorcia/skip/Celozivot.htm .
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.01.2012 13:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu