Čechoameričané
Text dotazu
Vážení, prosím o doporučení vhodné literatury k mé bakalářské práci pod názvem Čechoameričané v 1. čsl. zahraničním odboji. Děkuji Vám za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
služba ptejte se knihovny vyhledává pouze zhruba do 5 záznamů literatury, jinak by se již jednalo o službu rešeršní, tedy placenou. Více viz: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
zasíláme vám záznamy  o literatuře k vašemu tématu z báze NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, klíčová slova " první československý odboj"  :
-[Č.záznamu: 000071808]
První československý odboj : Čs. legie 1914 - 1920 / Miroslav Gregorovič. -- 1. vyd.. -- Jinočany : H & H, 1992. -- 63 s.
-[Č.záznamu: 000074754]
Slovník prvního československého odboje 1914-18 / [autorský kolektiv Jan Galandauer - vedoucí ... et al.]. -- Praha : Historický ústav Armády České republiky : Český svaz bojovníků za svobodu : Hermes, 1993. -- 165 s.
-[Č.záznamu: 000292602]
Československý odboj / Lev Sychrava a Jar. Werstadt. -- V Praze : Státní nakladatelství, 1923. -- 200 s.
Záznamy z článkové báze ANL :
-[Č.záznamu: 000145784]
[První československý odboj. Čs.legie 1914-1920] / Aut. rec. J.Z
In: Historie a vojenství. -- ISSN 0018-2583. -- Roč. 42, č. 5 (1993), s. 193-194
- [Č.záznamu: 001462203]
"Volyňáci" na polích válečných / Michael Borovička. --  3 il.
In: Lidé a země. -- ISSN 0024-2896. -- Roč. 61, č. 11 (2012), s. 116-[119]
- [Č.záznamu: 000914903]
Československý odboj v Itálii za 1. světové války 1915-1918 Vratislav Štěrba. --  4 il.
In: Merkur revue. -- ISSN 1211-3077. -- Roč. 9, č. 6(2004), s. 26
- [Č.záznamu: 001419629]
[Jiří Rajlich: Na nebi sladké Francie. Válečný deník československých letců ve službách francouzského letectva 1939-1945. Svět křídel, Cheb 2008. 1 444 s., ISBN-978-80-86808-51-2] / Ivo Pejčoch. --  1 il.
In: Historie a vojenství. -- ISSN 0018-2583. -- Roč. 60, č. 2 (2011), s. 145
Doporučený odkaz: http://www.army.cz/
Kromě uvedených zdrojů byste se ještě mohla  obrátit na knihovnu Vojenského historického ústavu , http://www.vhu.cz/knihovna/ , která má rovněž službu "Ptejte se knihovny".
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2013 17:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu