Catherine Roux: Triangle Rouge
Text dotazu
Dobrý den,
hledám český překlad knihy francouzské spisovatelky Catherine Roux: Červený trojúhelník (Triangle Rouge, vydané v r. 1968). Kniha snad údajně měla být do češtiny přeložena Jiřinou Cvachoučkovou někdy v roce 1977. Zatím se mi ji však v českých knihovnách nepodařilo nalézt.
Předem Vám velmi děkuji za jakoukoliv pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
ani nám se nepodařilo překlad knihy Catherine Roux - Lanier najít v souborném katalogu ani v jiných zdrojích. Následující odkaz nás nasměroval na cca 30ti stránkovou ukázku knihy v překladu Jiřiny Cvachoučkové; byla uveřejněna v revue Světová literatura č. 5  z roku 1972. (Sg. NK ČR SF II 10154/5)
Zda byla přeložena celá kniha nebo jen tento výbor (s. 186: "Vybrala a přeložila Jiřina Cvachoučková"), nemůžeme doložit.
http://theses.cz/id/0py9aw/downloadPraceContent_adipIdno_10041
Roux, Catherine Červený trojúhelník / Le Triangle rouge JCv 157­186
Červený trojúhelník (Le triangle rouge, 1968) – Catherine Roux, 72/5, str. 158-186
str. 157-186 Catherine Roux: Červený trojúhelník
- str. 157-158 J. C. píše o C. Roux
- ukázku z autobiografie přel.: Jiřina Cvachoučková
Jiřina Cvachoučková překládá ukázku z autobiografie Červený trojúhelník Catherine
Rouxové...
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.07.2013 12:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu