častolovické panství
Text dotazu
Obracím se na Vás sprosbou ohledně zaslání materiálu historie
častolovického panství ve východních Čechách. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel nevíme, co přesně máte na mysli prosbou o zaslání materiálu historie častolovického panství. Služba Ptejte se knihovny neslouží ke zpracovávání žádných textů, seminárních či jiných prací ani školních úloh (viz pravidla formulace dotazu na stránce pro zadání dotazu - http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu/#pravidla ). Můžeme Vám pouze doporučit literaturu nebo zdroje, které si k danému tématu můžete prostudovat.
K historii častolovického panství jsme v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) nalezli poměrně rozsáhlou kapitolu s názvem "Panství Častolovice od roku 1440-1948" v následující publikaci:
VÁCLAVÍK, Jiří. Častolovice. Častolovice : Městys Častolovice, 2008. 576 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty, faksim., erby, geneal. tabulky ; 31 cm. ISBN 978-80-254-5541-8 (v knize neuvedeno : váz.)
* Častolovice (Rychnov nad Kněžnou, Česko) -- dějiny * Častolovice (Rychnov nad Kněžnou, Česko) -- vlastivěda * monografie
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200908/contents/nkc20091966847_1.pdf
Informace o možnostech výpůjčky v Národní knihovně naleznete v elektronickém katalogu pod ikonou Exempláře, registrovaní uživatelé NK ČR mají možnost z katalogu ihned zadat požadavek na výpůjčku. Dostupnost publikace ve fondech jiných českých knihoven lze zjistit prostřednictvím Souborného katalogu ČR
(http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) nebo portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz ).
Z článkové databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ) jsme získali ještě článek, který je již úžeji zaměřen:
ČECHURA, Jaroslav. Instrukce panství Častolovice z let 1626-1631. In: Časopis Národního muzea v Praze. Řada historická. ISSN 0139-9543. Roč. 163, č. 1/2 (1994), s. 25-33.
* Častolovice (Rychnov nad Kněžnou, Česko) * české dějiny * feudální dominia
* častolovické panství * instrukce * r. 1626-1631
Historie panství Častolovice je stručně zpracována také na internetu - http://e-castolovice.cz/historie/136-panstvi-castolovice.html .
Prohlédli jsme i oborové bibliografické databáze Historického ústavu AV ČR (http://biblio.hiu.cas.cz ) a katalog Studiní a vědecké knihovny v Hradci Králové (http://aleph2.svkhk.cz/ ), který rovněž obsahuje dokumenty regionálního charakteru, nicméně další prameny jsme již nenalezli.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2011 13:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu