častečný invalidní důchod
Text dotazu
Chtěl jsem se zeptat, kolik si mohu vydělat při
čast.inval.duchodu..ten je 5690kč.Děkuji..
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz patří do kompetence jiné instituce. Proto Vám zasíláme kontakt na Ministerstvo práce a sociálních věcí http://www.mpsv.cz/cs/619, Invalidní důchody :
"Souběh částečného invalidního důchodu s příjmem z výdělečné činnosti (§ 46 až 48 zákona o důchodovém pojištění) Zákonem č. 24/2006 Sb. byl s účinností od 1. února 2006 zrušen institut souběhu částečného invalidního důchodu s příjmem z výdělečné činnosti, takže výše příjmů z výdělečné činnosti poživatele tohoto důchodu nemá na výši důchodu a jeho výplatu vliv. Výplata částečného invalidního důchodu v plné výši náleží od splátky důchodu splatné v únoru 2006; uvolnění výplaty důchodu v plné výši provede Česká správa sociálního zabezpečení bez žádosti.
Podrobnější informace v části "Hlavní změny v důchodovém pojištění schválené v roce 2005".
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.04.2008 15:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu