časopisy - dostupnost v ČR
Text dotazu
Kde se prosím nachází knihovna určena na časopisy?
Odpověď
Dobry den, bohuzel nevime presne, co mate na mysli. NK CR ziskava na zaklade zakona c.46/2000 Sb. od vydavatele povinne vytisky periodik vydavanych na uzemi CR - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=peri_pv.htm.
Dale doplnuje sve fondy ceskych a zahranicnich periodik nakupem a vymenou s jinymi knihovnami. Informace o casopisech a novinach, ktere jsou ve fondu NK CR, naleznete v elektronickem katalogu NK CR - bazi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) - udaje jsou zde priblizne od roku 1992, informce o starsich casopisech (do roku 1995) naleznete v naskenovanych katalozich NK CR (tzv. Katif) - http://katif.nkp.cz -Generalni katalog I, II, III.
Krome NK CR patri mezi prijemce povinneho vytisku ceskych periodik i dalsi knihovny - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=peri_prijempv.htm.
Prehled zahranicnich casopisu dostupnych v knihovnach na uzemi CR naleznete v Soubornem katalogu CR - http://skc.nkp.cz. Krome tistenych verzi jsou zahranicni periodika casto dostupna v knihovnach i v online verzich. Na strance http://ezb.nkp.cz naleznete vstup do EZB - Elektronicke knihovny casopisu (v anglicke nebo nemecke verzi), ktera obsahuje informace o online zahranicnich casopisech dostupnych v NK CR. Na obdobnem principu funguje i Katalog STM - http://as.stk.cz:7777/tbjsp1/zdrojefrm.jsp .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.01.2008 16:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu