Časopis Zvířena
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o informaci, ve kterých letech vycházely časopisy Zvířena a časopis
Chovatelské besedy. Ve které moravské knihovně bych si mohl tyto časopisy
prohlédnout.
Odpověď
Dobrý den,
časopis Zvířena vycházel od r. 1904 do r. 1936 (roč. 33, listopad 1936, do č. 11/12), nejprve pod názvem Drůbežnické listy českoslovanské: illustrovaný časopis k povznesení drůbežnictví v zemích českoslovanských s přílohou Všeobecná sdělení ze zemědělství (1904-1907), od r. 1908 změnil název na Život zvířat (do r. 1911), až od roku 1912 vycházel pod názvem Zvířena.
Časopis se nachází ve fondu Studijního a informačního střediska Veterinární a farmaceutické univerzity Brno (http://sis.vfu.cz/), Vědecké knihovny Olomouc (http://aleph.vkol.cz) a Moravské zemské knihovny v Brně (http://aleph.mzk.cz). Přehled o dostupnosti konkrétních ročníků naleznete v katalozích knihoven, doporučujeme hledat i pod původním názvem Drůbežnické listy českoslovanské.
Časopis Chovatelské besedy (od r. 1927 s podnázvem Ústřední orgán zemského svazu organisací chovatelů drobného hospodářsky užitkového zvířectva na Moravě. List pro snahy o povznesení chovu hospodářsky užitkového zvířectva) vycházel od r. 1926 do r. 1931, je opět k dispozici ve výše jmenovaných knihovnách.
Údaje o novinách a časopisech je možné hledat pomocí báze PER - česká a moravská periodika (http://aleph.mzk.cz/F/?func=find-b-0), záznamy obsahují přehledné informace o průběhu vydávání, nakladatelích, periodicitě, předchozích názvech atd.
Dostupnost periodika ve fondech českých knihoven můžete nalézt prostřednictvím Souborného katalog ČR - seriály
(http://sigma.nkp.cz/cze/skcp) nebo Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.03.2010 09:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu