Časopis Živa
Text dotazu
Dobrý den. Můžete mi rosím poradit, v jaké knihovně v Praze je možno nahlédnout do archivu časopisů? Jedná se mi o časopis Živa číslo 3/1996. V tomto časopise vyšel na straně 102 článek autora Petr Pyšeka Bilologické invaze. Pokud by bylo možné kopii tohoto článku prostřednictvím této služby tak bych byla velice ráda. Předem děkuji za vaší odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
dostupnost periodik v knihovnách v ČR (resp. knihovnách zapojených do Souborného katalogu ČR) zjistíte v Souborném katalogu seriálů (SKCP), který je volně dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/.  Dále můžete využít pro zjištění dostupnosti Jednotnou informační bránu (www.jib.cz).
Dle souborného katalogu periodik je časopis Živa za rok 1996 dostupný v těchto pražských knihovnách:
* Národní knihovna ČR (www.nkp.cz)
* Knihovna Akademie věd ČR (http://www.lib.cas.cz/)
* Národní lékařská knihovna (www.nlk.cz) - neúplný rok 1996
* Knihovna Ústavu zemědělských a ekonomických informací (http://www.uzpi.cz)
* Knihovna Výzkumného ústavu rostlinné výroby (http://www.vurv.cz/index.php?p=knihovna&site=pro_verejnost)
* Knihovna Výzkumného ústavu Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Průhonice (http://www.vukoz.cz/)
* Ústřední knihovna Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze (http://www.cuni.cz/UK-321.html)
* Studijní a informační centrum České zemědělské univerzity v Praze (http://www.czu.cz/cs/)
* Knihovna katedry botaniky, Přírodovědecká fakulta UK (http://botany.natur.cuni.cz/knihovna/knihovna.html)
* Přírodovědecká fakulta - Biologická knihovna, UK Praha (http://www.natur.cuni.cz/biologie/knihovna/dilci-knihovny/biologicka_knihovna)
* Odborná knihovna Ministerstva životního prostředí ČR Praha (http://www.mzp.cz/vis)
* Knihovna Agentury ochrany přírody a krajiny ČR (www.ochranaprirody.cz)
* Knihovna Botanické zahrady hl. města Praha (www.botgarden.cz)
Vámi uvedené číslo časopisu Živa (tj. 3/1996) máme i ve fondu NK ČR, časopis jsem objednala, nyní ho již mám před sebou na stole. Na stranách 102-105 je Vámi uvedený článek p. Pyšeka "Biologická invaze. II Druhy a společenstva". Pokud budete mít o zhotovení kopie tohoto článku zájem, potvrďte, prosím, Vaši objednávku na adresu reference@nkp.cz.
Kopie by sloužila pouze pro osobní, studijní a výzkumné účely dle zákona 121/2000 Sb.
Cena kopií se řídí Ceníkem placených služeb a poplatků NK ČR, který je dostupný na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm . Kopie by byla ve formátu A4, součástí článku jsou také barevné fotografie. V případě, že budete chtít kopie vyhotovit, uveďte do potvrzení, zda chcete černobílé či barevné kopie. Dále Vás v případě zájmu prosíme o uvedení doručovací adresy v případě,  že byste kopie chtěla zaslat poštou (v tomto případě by se dálo účtovalo balné - viz Ceník a poštovné dle tarifů České pošty). Kopie je také možné si vyzvednout osobně v NK ČR.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.12.2012 12:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu