časopis Věda a život
Text dotazu
Přesná formulace dotazu: Zajímalo by mne, od kdy dokdy vycházel časopis Věda
a život a které nakladatelství nebo vydavatelství ho vydávalo.
Potřeboval bych žicotopisná data ing.Zdeňka Michalce autora knih Co nevíte o
přírodě, Člověk a rostliny a Země.velká neznámá. Nejsem schopen nalézt jeho
biografii. Neustále se mi tam míchá Zdeněk Michalec, ale ten publikuje v
oboru Čs.
televize.
Za odpověď mnohokrát děkuji
Odpověď
Dobrý den, časopis s názvem Věda a život (název měl ještě většinou podtitul) vycházel nejprve v letech 1935 - 1949 v nakladatelství František Borový v Praze (roč.
1-15).
Poté od roku 1954 takto:
1954 (roč. 1) - 1969 nakl. Orbis
1969 a dále nakl. Horizont
1991 vyd. Družstvo Kolorit, Velké Pavlovice.
V roce 1955 podle katalogů časopis nevyšel a v r. 1991 (36) byl druhým číslem ukončen.
Oba časopisy měly zvláštní číslování ročníků, ale je možné, že pozdější nějak navazoval na předchozí nebo si přisvojil jeho název.
Záznamy, pokud by vás to zajímalo, najdete v naskenovaných katalozích Katif:
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=030GK3
Generální katalog III > A - ŽY > 130: V - VEJ > č. 470
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Generální katalog I > Us - Vogš > 008: Vavre-Vef1172 - 1175
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.09.2008 09:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu