časopis Typ, časopis Reklama
Text dotazu
Dobrý den, téma mé seminární práce zní Ideologické diskuse o roli reklamy v letech 1948-1953 v Československu.Byl mi doporučen časopis Typ-magazín pro moderní podnikání a časopis Reklama. Jsou u vás tyto časopisy dostupné? A pokud ne, v jaké knihovně je možné je vyhledat? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, na základě vámi uvedených údajů, se pravděpodobně jedná o časopis Typ, ilustrovaný magazín pro moderní podnikání. Redakce Herbert N. Lasson, Ing. Josef Bartoš, Dr. Jan Jiří Brabec (Vydavatel majitel a zodpovědný redaktor B. Janda. V Praze, B. Janda, 1927- , sign 54 E 5490 (Záznam je převzat z naskenovaného katalogu KATIF www.katif.nkp.cz Generální katalog I > Ti - Uř > 017: Tyd-Tž > 38170781, zázn. č. 725.) Periodikum si můžete prezenčně vypůjčit (pouze do studovny) v Národní knihovně ČR.
V druhém případě, není zcela jasné, o jaký dokument se jedná. Je možné, že se jedná o periodikum Reklama v socialistickém hospodářství. Vydává ministerstvo vnitřního obchodu. Ved. red Jaromír Balák. Vychází čtvrtletně. Praha : Orbis, n.p. 1955. sign 54 C 13362 (Záznam je převzat z naskenovaného katalogu KATIF www.katif.nkp.cz Generální katalog II > RAST - RUDOLF > 010: REJS-REME > 69100483, zázn. č. 371.) Periodikum si můžete prezenčně vypůjčit (pouze do studovny) v Národní knihovně ČR.
V podobných případech při ověřování dostupnosti periodických dokumentů lze konzultovat následující zdroje (všechny jsou přístupné veřejnosti z internetu).
NKC - Bibliografická báze dat a katalog NK ČR http://sigma.nkp.cz/F (Online katalog NK ČR se všemi přírůstky od r.1995 (včetně neknižních). Průběžně se doplňují i starší dokumenty.)
SKC - Souborný katalog ČR - Seriály http://sigma.nkp.cz/F (Báze obsahuje zahraniční a česká periodika uchovávaná ve fondech knihoven a informačních institucí ČR. Údaje o odběru a uchovávání českých periodik budou postupně doplňovány. Báze se ještě upravuje.)
Česká národní bibliografie ČNB - Periodika http://aip.nkp.cz/
SKC- Souborný katalog Periodika
Souborná báze PER (Moravská zemská knihovna)- http://www.mzk.cz/katalogy/
Užitečnou pomůckou při orientaci z oblasti knihovnictví, tedy o službách a možnostech, které knihovny nabízí pro širokou veřejnost, je Portál o českých knihovnách WWW.KNIHOVNY.cz, který naleznete na internetových stránkách http://www.knihovny.cz. Ve vašem případě byste mohla využít informace ze sekce "Co bylo vydáno.?"
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.01.2008 18:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu